Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Έτοιμος για… περπάτημα ένας από τους ωραιότερους πεζόδρομους

Έργο που άλλαξε την εικόνα της πόλης, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά, αποτελεί η ανάπλαση του πεζοδρόμου στην Κάτω Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπλαση που έγινε ποτέ στον Δήμο.

Το έργο προσφέρει στους κατοίκους της πόλης και στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Αττικής. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, ενίσχυση του πρασίνου με εκατοντάδες φυτά θάμνους και δέντρα, σύγχρονο αρδευτικό σύστημα, διαδραστικό μουσικό πάρκο και «έξυπνα» καθιστικά.

Επίσης, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με νέα φωτιστικά τύπου Led σε όλους τους χώρους. Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ υπάρχει μέριμνα για τη διευκόλυνση πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.

Αναφερόμενος στο έργο ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε:

«Έναν σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες της Ηλιούπολης μετά την εξέλιξη των έργων ανάπλασης της Κάτω Ηλιούπολης από τον Δήμο Ηλιούπολης, οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Η πρώτη ζώνη των έργων αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τμήματα της Κοτζιά και της Ελευθερίου Βενιζέλου και τα επόμενα δύο χρόνια θα εξελίσσονται.

Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην πόλη μας. Πρόκειται για την ‘Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος’, δηλαδή το στρατηγικό πλάνο της Δημοτικής Αρχής, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, επετεύχθη.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου».

Διαβάστε επίσης: Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ