Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έστειλε το Π. Φάληρο

Στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση, ακόμη και των θυμάτων, για το φαινόμενο της βίας σε βάρος των γυναικών, στόχευσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας- Αλεξάνδρας Κεφάλα.

Η εκδήλωση με θέμα «Διεθνή Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» διοργάνωθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρία Ζάγκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.ΕΠ.ΙΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Διεθνούς Ημέρας κατά της Βίας των Γυναικών που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε 25η Νοεμβρίου. Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δράσεις που πραγματοποιούνται και αφορούν την ενημέρωση των γυναικών για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστούν.

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα μίλησαν επίσης οι Ζέφη Δημαδάμα, γ.γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκη Ρουμπάνη, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Άντα Τσαρέα, δασκάλα της Γυναικείας Ομάδας Λεκτικής και Σωματικής Αυτοάμυνας- αντιπρόεδρος του Nimertis Action Art και Βασιλική Μαράκα, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση κατά του φαινομένου. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση τόσο των γυναικών αλλά και των ανδρών, προκειμένου το φαινόμενο να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται η πόλη για τον χειμώνα

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ