Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Το Μετρό… πάει Γλυφάδα

Παραλιακά «κατεβαίνει» το μετρό. Ήδη στην Ελληνικό Μετρό ξεκινούν τα σχέδια για την επέκταση της Γραμμής 2 προς τα Νότια Προάστια με τερματικό σταθμό τον Άγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας. Δηλαδή, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ακριβώς στην αρχή της περίφημης αγοράς.

Ο σχεδιασμός προβλέπει γραμμή μήκους 4,5 χλμ. και 3 σταθμούς. Ο πρώτος θα βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας, ο δεύτερος στη συμβολή της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη και ο τρίτος και τελευταίος στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), που θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, οι οποίοι θα εξυπηρετούν κυρίως περιοχές του κέντρου. Συγκεκριμένα οι 15 σταθμοί είναι οι: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί.

Την ίδια στιγμή προχωρούν οι μελέτες που αφορούν στη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου, με 4 σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα έργο που διατηρείται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεδομένου ότι το «Νιάρχος» δέχεται καθημερινά και δη τα Σαββατοκύριακα μεγάλο αριθμό επισκεπτών (περίπου 20 εκατ. επισκέπτες ετησίως).

Αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης του έργου έκανε προσφάτως ο γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ, Δημήτρης Πρωτοψάλτου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τοποθέτηση φορτιστών για ηλεκτρικά ΙΧ στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ που αποτελεί ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας,τέχνης, αθλητισμού και αναψυχής.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι η σύνδεση με το Μετρό αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: Προχωράει το Μετρό που θα ενώνει το ΚΠΙΣΝ με την Αθήνα

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ