Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Απετράπη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 4μελούς οικογένειας

Το σπίτι ενός ακόμη συμπολίτη τους έσωσαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Νομικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης. Στο παρελθόν έχουν παρέμβει και σώσει κι άλλες οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν στο δρόμο.

Τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν την αναστολή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ενός κατοίκου της Ηλιούπολης. Όπως αναφέρουν, «ο νομικός συμπαραστάτης της οικογένειας, με εξαιρετική νομική επάρκεια και αφοσίωση, η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας, η δύναμη των μελών της οικογένειας, απέδειξαν οτι η δικαιοσύνη χρειάζεται πολλά ενωμένα χέρια και ψυχές».

Οι άνθρωποι, που παραλίγο να μείνουν άστεγοι, έχουν δύο παιδιά. Ο πατέρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από το 2016 κάτι το οποίο δεν του επέτρεπε να είναι τυπικός στη δόση του δανείου του.

Παρά την πρόθεση του να πληρώνει μικρότερη δόση, το fund στο οποίο είχε περιέλθει το δάνειο αξίωνε υπερβολικές προκαταβολές, με την οικογένεια να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και τον ορατό κίνδυνο της έξωσης, μετά από αίτημα στην εθελοντική ομάδα νομικής υποστήριξης, η οικογένεια έλαβε χρήσιμες συμβουλές, ενώ σε συνεργασία με τον δικηγόρο της οικογένειας, επιτεύχθηκε η αναστολή του πλειστηριασμού.

Η εθελοντική ομάδα νομικής υποστήριξης του Δήμου είναι μια πρωτοβουλία του νυν δήμαρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε Ηλιουπολίτες που έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τον εκάστοτε δικηγόρο της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ