Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παράταση μέχρι τον Μάρτιο σε 95 συμβασιούχους

Ως και τα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι 95 εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης, που έλαβαν άτυπη παράσταση στις συμβάσεις τους.

Πρόκειται για 85 άτομα τα οποία είχαν προσληφθεί ως «συμβασιούχοι COVID» το 2020, καθώς και για 7 άτομα από το πρόγραμμα απασχόλησης «55-67» της ΔΥΠΑ.

Μετά τη λήξη της σύμβασής τους προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια τα οποία αποφάσισαν να δώσουν άτυπη παράταση στους εργαζόμενους λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Βάσει της απόφασης θα παραμείνουν στην υπηρεσία του Δήμου ως τα μέσα Μαρτίου 2024.

H συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων εργαζομένων απασχολείται σε καίριους τομείς για τη λειτουργία του Δήμου, όπως στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης κατέθεσε στα αρμόδια όργανα ότι «το σύνολο των εργαζομένων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Μάλιστα, ο απερχόμενος δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης, ζήτησε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τη γνώμη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ο οποίος ψήφισε θετικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τον κ. Ψυρρόπουλο, «είμαστε υπερ των εργαζομένων, πρέπει ωστόσο να βρούμε και τα χρήματα από τα οποία θα πληρωθούν».

Διαβάστε επίσης: Αστόλιστη και η Ηλιούπολη – Καταγγελία Στ. Ψυρρόπουλου

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ