Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Δράσεις για τη βία κατά των γυναικών σε Μοσχάτο- Ταύρο

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσαν οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τη βία κατά των γυναικών που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι δράσεις οργανώθηκαν με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου με το Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού.

Στο πλάισιο των εκδηλώσεων έγινε ενημέρωση και παρουσίαση ασκήσεων αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας γυναικών από το Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού Παιδείας & Αθλητισμού.

Από τους εκπαιδευτές δόθηκαν στις συμμετέχουσες οδηγίες και έγινε εξάσκηση σε βασικές τεχνικές άμυνας και τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση βασικών εννοιών γύρω από την έμφυλη βία και ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο για την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.
Το επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε στην ομάδα των γυναικών βασικές έννοιες που αφορούν την έμφυλη βία και την κακοποίηση, τρόπους ψυχικής ενδυνάμωσης και κατευθύνσεις στην αναζήτηση υποστήριξης. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα μέσω βιωματικών ασκήσεων να γίνει αντιληπτό ότι όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή και να τερματίσουμε τη βία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Μοσχάτου φιλικός αγώνας μεταξύ των γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων ΟΔΥΣΣΕΑΣ Μοσχάτου και ΑΕΚ με στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν για να διαδώσουν με την παρουσία τους τα μηνύματα της δράσης, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Μελίστας, αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης: Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οι μαθητές του 6ου Δημοτικού

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ