Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Προϋπολογισμός 2024: Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Με βασικά αιτήματα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις 20% στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Εν όψει της 13ης Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2024, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί στις 17 του μήνα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου (9.30πμ στην πλατεία Βάθης), και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, την επομένη, 15 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Σύνταγμα.

«Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας για διατροφή, στέγαση, θέρμανση, κίνηση, ψυχαγωγία. Την ίδια στιγμή ένας στους δύο συναδέλφους δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί εργάζεται με σχέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, ενώ η ζωή του δεν μπορεί να περιμένει. Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτι εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στη πράσινη ανάπτυξη. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Καμία αναμονή! Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα – Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς: Θα συνδράμουμε τους Δήμους στην υλοποίηση των έργων τους

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση και την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ