Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΣΠΑΥ: 15 νέα πυροσβεστικά για την προστασία του Υμηττού

Με δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύονται από τον Σύνδεσμο Προστασίας – Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Δήμοι και εθελοντικές ομάδες του «πνεύμονα» της περιοχής. Η σχετική τελετή παράδοσης έγινε στις 11 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη.

«Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος γιατί υπήρξαμε συνεπείς, ακριβείς και φερέγγυοι σε ό,τι υποσχεθήκαμε και καταφέραμε ο ΣΠΑΥ να είναι ένα μοντέλο αυτοδιοικητικής συνεργασίας, πρόληψης και πολιτικής προστασίας προς μίμηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η προμήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων έγινε από όμιλο αυτοκινήτων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με τον ΣΠΑΥ, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Συνδέσμου.

Τα επόμενα βήματα

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το «Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας», τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το Πάσχα. Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, θα αποτελεί την καρδιά του ΣΠΑΥ και συνδετικό κρίκο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τεχνολογία με την λειτουργία του «Smart Υμηττού».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημάρχους για την ομοφωνία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε στα 4 χρόνια της Διοίκησής μου στον Σύνδεσμο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τις “ψυχάρες” εθελοντές μας γιατί με κοινό στόχο την προστασία του δασικού μας πλούτου και επενδύοντας στην πρόληψη καταφέρνουμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκει τις λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο Γ. Κωνσταντάτος.

«Είναι γνωστό ότι τα έργα πρόληψης για την θωράκιση των δασών δεν είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης, παρά ταύτα επικουρικά υλοποιούμε εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα εμβληματικό έργο, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει εκατοντάδες εργασίες συντήρησης, πρόληψης και καλλιέργειας φιλοδασικής συνείδησης», πρόσθεσε.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής και επίτιμος πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Συμεών Κεδίκογλου, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Χάλαρης, δήμαρχοι, απερχόμενοι και νεοεκλεγέντες, από όλο τον Υμηττό, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, εθελοντές κ.α.

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: Συνάντηση των νέων δημάρχων για την προστασία του Υμηττού

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ