Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Είμαστε οι «YouBeHero»

Γράφει ο Βασίλης Κόλιπ, Product Designer.
www.youbehero.com

 

Το YouBeHero ιδρύθηκε το 2019. Ξεκινήσαμε τρεις και σήμερα είμαστε πάνω από είκοσι άνθρωποι, όλοι εθελοντές, όλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Η βάση μας είναι στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο συνεργαζόμαστε ασύγχρονα και εξ αποστάσεως. Για περίπου έξι μήνες φιλοξενηθήκαμε στο Social Dynamo και πολύ συχνά αντλούμε γνώση από την ομάδα του HIGGS (σας ευχαριστούμε πολύ!). Καταρχάς είμαστε πληροφορικάριοι. Λατρεύουμε τους υπολογιστές. Είμαστε designers, προγραμματιστές, δικτυάδες, δημοσιογράφοι, κειμενογράφοι, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί), φωτογράφοι, κηπουροί, μάγειροι, γονείς και γενικά σκληρά εργαζόμενοι. Με τόσες πολύπλευρες προσωπικότητες, φέρνουμε στο «τραπέζι» μια μοναδική συνταγή που αφορά στο όραμα, την αποστολή και ό,τι συνολικά πρεσβεύει το YouBeHero.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η δημιουργία δωρεάν, επαναλαμβανόμενων δωρεών προς τις οργανώσεις για την επίτευξη των στόχων τους και η ενημέρωση του κόσμου γύρω από το έργο που παράγουν. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται ακόμα περισσότερο για τις κοινωφελείς οργανώσεις και την Κοινωνία συνολικά. Για να φτάσουμε όμως εκεί, απαιτείται εργασία από όλους μας. Καθοριστικής σημασίας είναι η εκπαίδευση του κόσμου. Χρειάζεται το YouBeHero να γίνει μια συνήθεια, όπως είναι το να πλένουμε τα χέρια μας πριν καθίσουμε να φάμε. Χρειάζεται να γίνουμε όλοι μέρος κάτι μεγαλύτερου από εμάς. Χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά ως κοινότητα.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας είναι μια πραγματικότητα, στην οποία οι εργαζόμενοι στον τρίτο τομέα θα είναι συγκεντρωμένοι 100% στο έργο τους, συμβάλλοντας απερίσπαστα στην ευμάρεια μικρών και μεγάλων κοινοτήτων σε ανθρώπινο, ζωικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ

Για να πετύχουμε το όραμά μας, συνεργαζόμαστε με ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) που σαν ένα «ευχαριστώ» για τις αγορές των πελατών που τους στέλνουμε, μας δίνουν μια προμήθεια. Από αυτήν την προμήθεια προκύπτει η δωρεά για την οργάνωση και παράλληλα η χρηματοδότηση για τη βιωσιμότητα τουYouBeHero. Στοχεύοντας στην αύξηση των συνεργαζόμενων e-shops επιδιώκουμε να φτάσουμε στο σημείο που θα παράγονται χιλιάδες ευρώ καθημερινά, σε δωρεές προς τις οργανώσεις. Προβλέπουμε ότι σύντομα, πολλά e-shops θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάνουν μια δωρεά, ανεξαιρέτως αν είναι εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας ή όχι. Μέσα από το API του YouBeHero.

Η ανάδειξη του έργου που προσφέρουν οι άνθρωποι πίσω από τις οργανώσεις είναι καταλυτική για την επιτυχία όλων μας. Γι’ αυτό, συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους και με μεθοδικότητα προχωράμε παρακάτω. Το χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο ξεκινάει σήμερα. Ένα βήμα τη φορά.

ΤΙ ΜΑΣ ΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ
Μέσα από ένα επιχειρηματικό μοντέλο σαν του YouBeHero θέλουμε να εμπνεύσουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις που ωφελούν όχι μόνο εμάς, αλλά και την κοινωνία εν γένει. Ενώ θεωρούμε ότι μια ευκατάστατη ζωή έχει σημαίνουσα σημασία, πιστεύουμε πως η βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας έχει ύψιστη. Αυτό είναι που μας δίνει ενέργεια και όρεξη για να συνεχίζουμε καταθέτοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα για το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα, για όσα θέλουμε να πετύχουμε ως εταιρία και ως άνθρωποι ξεχωριστά. Η στάση μας απέναντι στα χρήματα, μπορεί να συνοψιστεί στην ακόλουθη πρόταση: «Δεν φτιάχνουμε ταινίες για να βγάζουμε λεφτά, βγάζουμε λεφτά για να φτιάχνουμε περισσότερες ταινίες» – Walt Disney.

Όλοι μας εδώ, εργαζόμαστε για κάτι παραπάνω από έναν μισθό. Εργαζόμαστε για να συνεισφέρουμε στην κοινωνία, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, έχοντας ως εργαλείο τις γνώσεις μας και τη θέληση για έναν καλύτερο κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ