Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Σταθερά κοντά στην κοινωνία και τον άνθρωπο

Με το 2023 να αποδεικνύεται, αναπάντεχα, ένα έτος – δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία, η ανάγκη για ουσιαστική -και στην πράξη- συνεισφορά των επιχειρήσεων μέσα από δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των καιρών και πιστός στη διαχρονική του δέσμευση για προσφορά ολοκληρωμένων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ανάγκη, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), που ακολουθεί.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, το σημαντικότερο κεφάλαιο και η κινητήρια δύναμη είναι οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και αποτελεί δέσμευση η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσής τους με την προσφορά ευκαιριών εξέλιξης. Στον Όμιλο, υπάρχει σεβασμός στην ισότητα όλων των εργαζομένων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαρκή βελτίωση των γνώσεων και την περαιτέρω κατάρτισή τους. Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για τον Όμιλο αποτελεί η προστασία και διασφάλιση της Υγείας και Ασφάλειας του προσωπικού του, μέσω προγραμμάτων παροχών κοινωνικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων -μεταξύ άλλων- ασφαλιστικού προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους, της μίσθωσης λεωφορείων για τη μεταφορά τους σε όλα τα ωράρια εργασίας κ.λπ.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών και την ορθότερη διαχείριση των πόρων, ο Όμιλος ανέπτυξε και εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ISO 14001:2015. Η περιβαλλοντική του πολιτική, εστιάζεται -μεταξύ άλλων- στη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη διαχείριση των αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων, τη διαχείριση όλων των παραγόμενων στερεών και υγρών αποβλήτων, με προτεραιότητα στη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση / διαχείριση και στην ορθή διαχείριση της ενέργειας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Όμιλος παραμένει πιστός στη δήλωση του ιδρυτή και προέδρου του, Δρ. Γιώργου Αποστολόπουλου, «να επιστρέφει, πάντα, πίσω στην κοινωνία, ένα σημαντικό κομμάτι από αυτό που, απλόχερα, εκείνη του προσφέρει». Πρόκειται για μια δήλωση που συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του DNA του Ομίλου, κι αποτελεί τη θεμελιώδη παραδοχή και το «συστατικό» του όρου της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (EKE), διεθνώς.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του ιδρυτή του Ομίλου, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τη θεομηνία, ήταν μια έκτακτη ενέργεια που επιβεβαίωσε όχι μόνο τα άμεσα κοινωνικά αντανακλαστικά του Ομίλου αλλά και τις βασικές προτεραιότητες ενός εκτεταμένου προγράμματος ΕΚΕ. Διαχρονικός στόχος του Ομίλου είναι η προσφορά ολοκληρωμένων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συμβάλλοντας στην ποιοτική διαβίωσή τους, δίχως γεωγραφικούς και κοινωνικούς περιορισμούς.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Όμιλος Ιατρικού προάγει την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ, όπως:

• Πρόγραμμα τηλεϊατρικής για κατοίκους ακριτικών περιοχών. Σε συνεργασία με τηVodafone, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόγραμμα τηλεϊατρικής για να συμβάλλει στην έγκαιρη, άμεση και εύκολη γνωμάτευση περιστατικών κατοίκων ακριτικών περιοχών, ωφελώντας πάνω από 500.000 κατοίκους σε 100 απομακρυσμένες περιοχές.
• Προγράμματα «Ιατρικής Υιοθεσίας». Έμπρακτη στήριξη στα «Παιδικά Χωριά SOS», παρέχοντας δωρεάν διάγνωση και νοσηλεία στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης για όλα τα βρέφη, μικρά παιδιά, εφήβους και τις μητέρες SOS. Επιπλέον, προσφέρονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, ο Όμιλος Ιατρικού στηρίζει ενεργά τους κατοίκους ακριτικών νησιών, όπως ο Άη Στράτης και οι Φούρνοι Ικαρίας, αλλά και τον Δήμο Κυπρίνου στον Έβρο, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.
• Προαγωγή του προληπτικού ελέγχου. Με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες υγείας, προσφέρονται πακέτα δωρεάν εξετάσεων και ειδικών εξετάσεων σε χαμηλές τιμές, με στόχο την ευ- αισθητοποίηση όλων γύρω από τον προληπτικό έλεγχο.
• Στήριξη στους Όμογενείς της Όυκρανίας. Ο Όμιλος Ιατρικού έδειξε από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη του, διαθέτοντας τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και τα 3 ιατρικά του Κέντρα στη Ρουμανία, για την κάλυψη αναγκών περίθαλψης και νοσηλείας των παιδιών ομογενών της Ουκρανίας.
• Στο πλευρό των Σωμάτων Ασφαλείας. Εδώ και 10 συναπτά έτη, στηρίζει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, παρέχοντας κάλυψη σε όλα τα κρίσιμα περιστατικά που μπορούν να προκύψουν εν ώρα υπηρεσίας.
• Εθελοντισμός – Αθλητισμός. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι ενεργοί φορείς των αξιών και του οράματός του, κάτι που αντανακλάται στην αθρόα συμμετοχή τους σε μια σειρά από δράσεις, όπως συμμετοχή σε εθελοντικές αιμοδοσίες και σε αγώνες δρόμου, όπως το Race for the Cure, αλλά και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τέλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ιατρικός υποστηρικτής, παρέχοντας ιατρική κάλυψη, διακομιδή και παροχή πρώτων βοηθειών σε τυχόν ιατρικές ανάγκες αθλητών και συμμετεχόντων, σε αθλητικές ομάδες (ΚΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Ατρόμητος, Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, Ιωνικός Νίκαιας ΚΑΕ & ΠΑΕ), αλλά και σε αθλητικά γεγονότα, όπως EKO Acropolis Rally, Nationale Piloti F1, Παγκόσμιo Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής και ομάδα Πόλο Γυναικών της Olympiacos SFP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ