Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πολλές εκπλήξεις στην 3η Φαναροδρομία την πόλης την Κυριακή

Τα φαναράκια λαμπυρίζουν στο σκοτάδι… Οι φωνές των καλαντιστών και η μουσική γεμίζουν τις γειτονιές, ταξιδεύουν και αγκαλιάζουν τους λαούς όλης της γης. Η 3η φαναροδρομία είναι πλέον γεγονός.

Η δράση του 5ου Δημοτικού Σχολείου που ξεπήδησε μέσα από την ανάγκη για έκφραση, ένωση, χαμόγελο, ελπίδα και φως, μετά το κλείσιμο και την απομόνωση της περιόδου της πανδημίας, αγκαλιάστηκε από όλους γύρω από τη σχολική κοινότητα, σχολεία, τοπικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων, και έγινε πια σχεδόν «παράδοση» στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Τα ήθη και έθιμα άλλων λαών και αλλοτινών εποχών, έρχονται να συναντήσουν τα δικά μας. Και άλλες χώρες της Ευρώπης, έχουν παρόμοιο έθιμο. Τα παιδιά κατασκευάζουν στο σχολείο τους φαναράκια και τραγουδούν γιορτινά τραγούδια στις γειτονιές τους. Με αυτόν τον τρόπο τιμούν τον Μαρτίνο, έναν απλό άνθρωπο του λαού που πάντα στήριζε όσους είχαν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, και μοίραζε τα αγαθά του σε αυτούς.

Εμείς με τον ίδιο τρόπο, τιμούμε τον Άγιο Βασίλειο από την Καισαρεία και θυμόμαστε τη μεγάλη ανθρωπιστική του δράση. Τον άνθρωπο που στέκονταν πάντα πλάι στους αδικημένους, πεινασμένους και αρρώστους, ανεξάρτητα από το γένος, τη φυλή και το θρήσκευμά τους.

Διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες. Ωστόσο, οι ανάγκες των ανθρώπων είναι παντού και πάντα ίδιες. Οι αξίες πανανθρώπινες και το μήνυμα των Χριστουγέννων πάντα επίκαιρο.

Εκείνη τη βραδιά, μικροί και μεγάλοι τραγουδάμε για την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της αγάπης χωρίς αντάλλαγμα. «Να μοιράζεσαι απλόχερα! Να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα!».

Έτσι, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στις 5.30μμ, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου καλεί όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην 3η Φαναροδρομία, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, που είναι η αφετηρία της διαδρομής. Εκεί θα ενωθούν οι φωνές τους με το 5ο Νηπιαγωγείο Αγ. Δημητρίου και θα περπατήσουν όλοι παρέα τραγουδώντας (1η στάση: Τεπελενίου & Ναπολέοντος), ως το ποδηλατοδρόμιο (2η στάση) για να συναντήσουν αρχικά το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια ως τον Ασύρματο (είσοδος πάρκου) όπου έχει δοθεί ραντεβού με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Μέσα στο πάρκο περιμένουν τους συμμετέχοντες και άλλες εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης: «Έπεσε το Φως» από το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ