Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κατέρρευσε φεγγίτης σε αίθουσα του 7ου νηπιαγωγείου

Λίγο έλειψε να προκληθεί σοβαρό ατύχημα, με θύμα παιδί νηπιακής ηλικίας, σε σχολείο της Δάφνης.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, φεγγίτης από παράθυρο αποκολλήθηκε και έπεσε εντός της αίθουσας διδασκαλίας του 7ου Νηπιαγωγείου Δάφνης την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Αυτό συνέβη, ευτυχώς, μετά την αποχώρηση των μαθητών και της καθαρίστριας του σχολείου. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

Με αφορμή το σοβαρό αυτό περιστατικό, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούν την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την κατάσταση του συνόλου της σχολικής στέγης στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών.

Επίσης, ζητούν την προσκόμιση των απαραίτητων εγγραφών από την Τεχνική Υπηρεσία που πιστοποιούν τη μέθοδο και τα αποτελέσματα των ελέγχων επάρκειας και αντισεισμικής θωράκισης των εν λόγω κτιρίων.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές της σχολικής στέγης και στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού», σημειώνουν οι εκπρόσωποι της παράταξης. Προσθέτουν δε, ότι για το συγκεκριμένο κτίριο – κατασκευής πάνω από 30 χρόνια – δάσκαλοι και γονείς έχουν εκφράσει επανειλημμένως αμφιβολίες για την κτιριακή επάρκειά του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: Οργή για τις καταστροφές στην ανακαινισμένη πλατεία Δημαρχείου

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ