Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Άναψαν τα αίματα» στο τελευταίο ΔΣ – Στ. Ψυρρόπουλος: «Ο Δήμος θα διοικείται στο εξής θεσμικά»

“Αναψαν τα αίματα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης.

Αφορμή για την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ του νέου δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου και του απερχόμενου Γιώργου Χατζηδάκη, αποτέλεσε το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση και αφορά την ονοματοδοσία του Κολυμβητηρίου της πόλης και ενός σχολείου. Σύμφωνα με την εισήγηση της σημερινής δημοτικής Αρχής, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο θα δοθεί το όνομα του πρώην δημάρχου Ηλιούπολης, Θεόδωρου Γεωργάκη και στο 20ο Δημοτικό Σχολείο της Ηρούς Κωνσταντοπούλου, της 17χρονης μαθήτριας που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές το Σεπτέμβριο του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στην αντιπαράθεση «πρωτοστάτησε» ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου, Σταύρος Γεωργάκη, συγγενής του πρώην δημάρχου Ηλιούπολης, Θεόδωρου Γεωργάκη.

Ο κ. Ψυρρόπουλος διευκρίνισε ότι η αντίθεσή του έγκειται στο γεγονός ότι η ονοματοδοσία κτιρίων δεν αποτελεί κατεπείγον ζήτημα, ώστε να τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δέκα μέρες πριν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με την Αποκεντρωμένη και με δεδομένο ότι δεν προκύπτει δαπάνη, μπορεί το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει τέτοιους είδους αποφάσεις. «Όποιος διαφωνεί, μπορεί να προσφύγει», τόνισε.

Μεγαλύτερη ένταση όμως, σημειώθηκε κατά την τοποθέτηση του Σταύρου Γεωργάκη, ο οποίος κάλεσε τον νέο δήμαρχο «να ξεχάσει τα δήθεν θεσμικά που αναφέρει», τονίζοντας ότι «αυτό μάλλον κάτι δείχνει και για την πορεία…».

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έχουμε κριθεί για το αν πέφτουμε σε πολιτικά ατοπήματα ή όχι, και για το πώς θα διοικηθεί ο Δήμος. Ναι, επιτέλους, ο Δήμος θα διοικηθεί θεσμικά», ανέφερε ο κ. Ψυρρόπουλος προσθέτοντας: «Άλλαξαν τα πράγματα. Πλέον το “διατάζουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε”, τελείωσε. Υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν συνάδελφοι που δεν καταλαβαίνουν το κατεπείγον του θέματος. Σ’ αυτό δεν μας απαντήσατε… Θέλετε σώνει και καλά να πάρετε το όνομα», είπε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργάκη, ο οποίος απάντησε: «Το θέλουμε γιατί το αξίζει», με τον κ. Ψυρρόπουλο να ανταπαντά: «Αυτό δεν θα το κρίνετε εσείς που έχετε συγγένεια. Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα σ’ αυτές τις εκλογές και προσωπικά εγώ, από όλους σας, και δεν έχω κάνει θέμα. Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός. Ε λοιπόν, αυτά, τη νέα δημοτική περίοδο, τέλειωσαν…».

Διαβάστε επίσης: Ορκίστηκε η νέα διοίκηση του Δήμου

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ