Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μαθήματα ήθους και ωριμότητας από τους δημοτικούς άρχοντες του Βύρωνα

Από την Ελενα Φυντανίδου

Αυτό που συμβαίνει στον Βύρωνα, από τις εκλογές και μετά, είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας στην πολιτική σκηνή.

Οι δημοτικοί άρχοντες της πόλης, απερχόμενοι και νέοι, αποτελούν παράδειγμα ήθους προς μίμηση.

Σαφέστατα, όταν ένας πολιτικός και επί δύο τετραετίες δήμαρχος, χάνει στις εκλογές, δεν χαίρεται. Ωστόσο, αποδέχεται το αποτέλεσμα και δείχνει εμπιστοσύνη στον διάδοχό του, τον οποίο επέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες. Κι αυτός με τη σειρά του, εκτιμά την προσφορά του προκατόχου του στην πόλη.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που «κλείδωσε» το αποτέλεσμα των εκλογών, ο απερχόμενος δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης, έσπευσε από κοντά να συγχαρεί τον διάδοχό του, Αλέξη Σωτηρόπουλο και να τον διαβεβαιώσει ότι θα είναι στη διάθεσή του για να γίνει η μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή, «… ώστε η νέα Δημοτική Αρχή να είναι έτοιμη να αναλάβει άμεσα και να μην χαθεί ούτε μία μέρα για την πόλη μας!». Ο νέος δήμαρχος, Αλέξης Σωτηρόπουλος, με τη σειρά του, διαβεβαίωσε όλους τους υποψήφιους και ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων ότι θα είναι δήμαρχος για όλους, χωρίς περιχαρακώσεις, διαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Ακολούθως, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των ηνίων του Δήμου Βύρωνα, ο νέος δήμαρχος, Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο απερχόμενος, Γρηγόρης Κατωπόδης, φωτογραφήθηκαν μαζί, δίνοντας τα χέρια.

Στη δε τελετή βράβευσης του Γρηγόρη Κατωπόδη, παραμονές Χριστουγέννων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Εν Ωδαίς, την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον προκάτοχό του, ο νέος δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Οι δύο άνδρες δίνουν μαθήματα ήθους και ωριμότητας, στέλνοντας το μήνυμα ότι πολλά μπορεί να τους χωρίζουν, σε πολιτικό επίπεδο, τους ενώνει όμως κάτι πολύ πιο σημαντικό: η αγάπη τους για την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Αλ. Σωτηρόπουλος

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ