Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το όνομα του ιστορικού δημάρχου Αχ. Γεωργούτσου θα δοθεί στο Πάρκο Ανάληψης

Το όνομα του ιστορικού δημάρχου Βύρωνα, Αχιλλέα Γεωργούτσου, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του το πρωί της 21ης Απριλίου 1967, αρνούμενος να υπηρετήσει, έστω και μία ημέρα, τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, θα δοθεί στο Πάρκο Ανάληψης.

Ετσι, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, το πάρκο θα ονομαστεί Αλσος Ανάληψης «Αχιλλέας Γεωργούτσος».

Η τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου θα γίνει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 12μ (στην είσοδο από την οδό Γ. Γεννηματά).

Παράλληλα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώην δημάρχου Βύρωνα, Αχιλλέα Γεωργούτσου, που πρόσφερε τα μέγιστα για δυο τετραετίες στον Δήμο (6.9.1959- 21.4.1967). Κατά την περίοδο 1959-1967 που διατέλεσε δήμαρχος, υποστηριζόμενος από όλο το ευρύ φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων του Δήμου, διέθεσε όλες τις δυνάμεις του για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των δημοτών, δημιουργώντας τις πρώτες παιδικές χαρές, οδικό δίκτυο, ενώ αγωνίστηκε για τη δημιουργία πάρκων αναψυχής. Το 1974 επανήλθε στον Δήμο, με νομοθετική πράξη, ως νόμιμα αιρετός δήμαρχος.

Υπήρξε στέλεχος του Κόμματος των Φιλελευθέρων, στη συνέχεια της ΕΠΕΚ και μετά τη χούντα πολιτεύτηκε με την Ένωση Κέντρου. Μετά το 1981 επανήλθε στα δημοτικά πράγματα. Πέθανε στις 14/7/1998 σε ηλικία 83 ετών.

Διαβάστε επίσης: Μαθήματα ήθους και ωριμότητας από τους δημοτικούς άρχοντες του Βύρωνα

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ