Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Xiaomi περνά από τα κινητά στα αυτοκίνητα!

Καθώς τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε… υπολογιστές με ρόδες, ήταν αναμενόμενο εταιρείες τεχνολογίας όπως η Xiaomi να περάσουν στην αντίπερα όχθη. Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, Λέι Τζουν, παρουσίασε σε εκδήλωση στην Κίνα το SU7.

To ηλεκτρικό SU7 / Xiaomi

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι ένα 5 μέτρων ηλεκτρικό sedan, το οποίο μοιάζει αρκετά σχεδιαστικά με την Porsche Taycan. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι τεχνολογικά βάζει στο στόχαστρό του το Tesla Model S. Το μοντέλο της Xiaomi θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: την πισωκίνητη SU7 και την τετρακίνητη SU7 Max. Η πρώτη διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 299 ίππων, ικανό να εξασφαλίσει μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ/ώρα (η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 5,28 δευτερόλεπτα). Η αυτονομία ανέρχεται σε 668 χιλιόμετρα. Η τετρακίνητη έκδοση SU7 Max έχει δύο μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 673 ίππους και 838 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 265 χλμ/ώρα (0-100 σε μόλις 2,78 δλ.), ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 800 χλμ. χάρη στην μεγάλη μπαταρία των 101 kWh.

To ηλεκτρικό SU7 / Xiaomi

Η αρχιτεκτονική Modena των 800V στην οποία βασίζεται, επιτρέπει στο SU7 να φορτίζει την μπαταρία του με αστραπιαίες ταχύτητες. Έτσι μέσω ταχυφορτιστή, το Xiaomi SU7 αποκτά αυτονομία 220 χιλιομέτρων σε μόλις 5 λεπτά και 510 χιλιομέτρων σε 15 λεπτά. Περνώντας στην καμπίνα των επιβατών, η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα θυμίζει την φιλοσοφία της Tesla για τον περιορισμό των φυσικών διακοπτών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Λέι Τζουν ανέφερε ένα άκρως φιλόδοξο στόχο για το κομμάτι αυτοκινήτου της Xiaomi: μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια να καταστεί ένας από τους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ