Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και το νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης (ΤΧΣΠ) για τον Δήμο Καισαριανής, μετά από 40 χρόνια.

Ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρίας που έχει αναλάβει να εκτελέσει το έργο του νέου Τοπικού Χωρικού Σχέδιο Πόλης (ΤΧΣΠ), Νικηφόρο Μπαλατσινό, χωροτάκτη, τοπογράφο-μηχανικό και Ιωάννη Κουγιανό.

Η σύνταξη του νέου Τοπικού Χωρικού Σχέδιο Πόλης, το οποίο δεν έχει ανανεωθεί από το 1984, έγινε μέσω του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το έργο δημοπρατήθηκε από το ΤΕΕ και ανέδειξε την κοινοπραξία που θα το υλοποιήσει.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 2,5 χρόνια και η ανάδοχη κοινοπραξία θα εργαστεί αποκλειστικά για τη σύνταξη του νέου ΤΧΣΠ του Δήμου Καισαριανής.

Στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του έργου συμμετέχει και ο Δήμος Καισαριανής.

Η σημασία σύνταξης νέου Τοπικού Χωρικού Σχέδιο Πόλης

Χωρίς ανανεωμένο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο πόλης είναι αδύνατη η αίτηση χρηματοδότησης για οποιοδήποτε έργο σε δημοτικά κτήρια, υποδομές και εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με νέο και πλήρες ΤΧΣΠ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

Στην ψηφιακή εποχή, το ΤΧΣΠ αποτελεί υπόβαθρο για σημαντικά πληροφοριακά συστήματα όπως τα GIS και τα γεωγραφικά – γεωχωρικά συστήματα, που είναι απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της πολιτικής προστασίας, της δασοπυρόσβεσης, των Σχεδίων Αειφόρου Ανάπτυξης, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Αστικής Κινητικότητας.

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ