Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Γρ. Κωνσταντέλλος για αεροπορικό δυστύχημα Ιαπωνίας: «Οι αρχές γνωρίζουν ποιος έχει κάνει το ολέθριο λάθος»

Για καθαρά ανθρώπινο λάθος έκανε λόγο ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφερόμενος στο αεροπορικό δυστύχημα στην Ιαπωνία.

Μιλώντας στο Star είπε ότι οι Αρχές θα εξετάσουν όσα συνέβησαν, ενώ οι έρευνες κινούνται γύρω από τους τρεις εμπλεκόμενους, δηλαδή το αεροσκάφος της Ιαπωνικής εταιρείας, το αεροσκάφος της ακτοφυλακής και οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο ατύχημα που συνέβη στην Πολιτική Αεροπορία. Προφανώς κάποιος έχει κάνει λάθος. Ήδη οι αρχές έχουν απομαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες της τελευταίας στιγμής και γνωρίζουν ποιος έχει κάνει αυτό το ολέθριο λάθος. Προφανώς έχει συμβεί κάποιο ανθρώπινο λάθος και από εκεί και πέρα η εξέλιξη αυτής της κρίσης έχει να κάνει με το ότι για ένα τέτοιου μεγέθους ατύχημα είχαμε τις λιγότερες απώλειες. Η φωτιά σε αυτό το ατύχημα ήταν πολύ μεγάλη. Αυτά τα αεροσκάφη έχουν εξαιρετικές και σκληρές διαδικασίες πιστοποίησης», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και πρόσθεσε: «Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει σχεδιαστεί το αεροσκάφος. Αν αυτό δεν ήταν εφικτό, δηλαδή να εκκενωθεί σε 2 λεπτά, δεν θα μπορούσε το συγκεκριμένο αεροσκάφος να πάρει πιστοποίηση».

Διαβάστε επίσης: Από 13,6-17 σεντς ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα «πράσινα» τιμολόγια

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ