Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από 4/01/2024 στους κινηματογράφους.

===========================================

Λίμνη Φάλκον – Falcon Lake

Αισθηματικό δράμα ενηλικίωσης με φόντο μια λίμνη, για την οποία υπάρχουν φήμες ότι είναι στοιχειωμένη.

Το θέμα δεν έχει να κάνει με φαντάσματα ή τέρατα της λίμνης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη σκηνοθέτρια Σαρλότ Λε Μπον, να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου γύρω από το δεσμό δυο εφήβων.

Ο 13χρονος Μπαστιέν (Ζοζέφ Εντζέλ) και η 16χρονη Κλοέ (Σάρα Μονπετίτ) περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τις οικογένειές τους σε παραλίμνιο εξοχικό στο Κεμπέκ (Καναδά). Παρά το ηλικιακό χάσμα μεταξύ τους, οι δύο έφηβοι σχηματίζουν έναν μοναδικό δεσμό. Έτοιμος να ξεπεράσει τους χειρότερους φόβους του για να κερδίσει μια θέση στην καρδιά της Κλοέ, ο Μπαστιέν δοκιμάζεται ψυχολογικά, σε αντίθεση με την Κλοέ που φαίνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Η Σαρλότ Λε Μπον, βασισμένη στο graphic novel του Μπαστιέν Βιβ με τίτλο Une Sœur, καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον του κοινού που ψάχνει να βρει εξηγήσεις σε κάθε κίνηση της κάμερας, η οποία κινείται σε μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, δημιουργημένη χάρη στη φωτογραφία του Κριστόφ Μπραντλ και τη μουσική της Σιντά Σαχαμπί.

Η ταινία παρακολουθείται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

INFO

Είδος: Δράμα, Αισθηματικό, 100΄

Χώρες: Γαλλία, Καναδάς, 2022

Σκηνοθεσία: Σαρλότ Λε Μπον

Παίζουν: Ζοζέφ Εντζέλ, Σάρα Μονπετίτ, Μόνια Τσοκρί

Διανομή: Weirdwave

===

Οι χωρικοί – The peasants

Μια νεαρή επαρχιώτισσα αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερό της πλούσιο κτηνοτρόφο, παρά τον έρωτά της για τον γιο του. Σύντομα, θα γίνει αντικείμενο ζήλιας και έχθρας από τους υπόλοιπους χωρικούς και θα χρειαστεί να παλέψει για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της.

Με φόντο την Πολωνία των αρχών του 20ου αιώνα, οι ιστορίες των χωρικών ξεδιπλώνονται καθώς οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών στις οποίες εκτυλίσσεται η ιστορία, συμβαίνουν πολλές τραγωδίες τόσο σε μεμονωμένους χαρακτήρες όσο και σε ολόκληρο το χωριό. Οι αγρότες προστατεύουν τα δικαιώματά τους με μεγάλο πάθος. Παρόλο που αγωνίζονται άνισα και συχνά βρίσκονται στην πλευρά των χαμένων, προσπαθούν πάντα να υπερασπιστούν την ελευθερία τους και το δικαίωμα να είναι κύριοι της μοίρας τους.

Πανέμορφη αισθητικά και αξιοθαύμαστη τεχνικά, η νέα ταινία της ομάδας που μας έδωσε το Loving Vincent είναι ένα υπερθέαμα που μετατρέπει χιλιάδες ελαιογραφίες σε κινούμενες εικόνες, για τη μεταφορά του βιβλίου του βραβευμένου με Νόμπελ Βλάντισλαβ Ρέιμοντ.

INFO

Είδος: Animation, Δράμα, Ιστορικό, 114΄

Χώρες: Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία, 2023

Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Παίζουν: Καμίλα Ουρζεντόφσκα, Ρόμπερτ Γκουλάτσικ, Μιροσλάβ Μπάκα

Διανομή: Cinobo

===

Στοιχειωμένα νερά – Night swim

Ο Ρέι Γουόλερ, ένας πρώην παίκτης του μπέιζμπολ της εθνικής κατηγορίας αναγκάζεται να αποσυρθεί πρόωρα από μια εκφυλιστική ασθένεια και μετακομίζει σε νέο σπίτι με την σύζυγό του Εύα (την οποία υποδύεται η Κέρι Κόντον υποψήφια για Όσκαρ στη ταινία «Τα πνεύματα του Ινισέριν»), την έφηβη κόρη Ίζη (Αμελί Χόφερλ) και τον μικρό γιο Έλιοτ (Γκάβιν Γουόρεν).

Ελπίζοντας κρυφά, κόντρα στις πιθανότητες να επιστρέψει στην επαγγελματική του καριέρα, ο Ρέι πείθει την Εύα ότι η αστραφτερή πισίνα της πίσω αυλής του νέου σπιτιού, θα είναι διασκεδαστική για τα παιδιά, άλλα θα τον βοηθήσει επίσης στην αποκατάσταση της ασθένειας του. Όμως ένα σκοτεινό μυστικό στο παρελθόν του σπιτιού, θα απελευθερώσει μια κακόβουλη δύναμη μέσα στην πισίνα, που θα τρομοκρατήσει την οικογένεια.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 116΄

Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ, 2024

Σκηνοθεσία: Μπράις ΜακΓκουάιρ

Παίζουν: Γουάιατ Ράσελ, Κέρι Κόντον, Άμελι Χέφερλε, Γκάβιν Γουόρεν

Διανομή: Tanweer

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ