Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χ. Δούκας: Πλώρη για την ΚΕΔΕ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ήταν διαρροές. Προ περίπου δύο εβδομάδων έγινε η πρώτη ανακοίνωση και από χθες, Πέμπτη, γίνονται και οι ανάλογες κινήσεις, προκειμένου να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν πολλοί συνάδελφοί του.

Ο λόγος για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Είναι πιθανόν – σχεδόν βέβαιο θα λέγαμε – ότι την υποψηφιότητά του θα στηρίξει και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του οδήγησε σε συσπείρωση την «άλλη πλευρά»,  με πρώτο τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να δηλώνει τη στήριξή του στον σημερινό πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αποτελεί και επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι, ακόμη κι αυτοί που δεν πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, οι οποίοι ναι μεν ομολογούν ότι στα ενεργειακά ζητήματα ο κ. Δούκας είναι ειδήμων, δεν μπορούν να παραβλέψουν όμως το γεγονός ότι στον τομέα της Αυτοδιοίκησης δεν διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη εμπειρία. Αυτό και μόνο τους κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Πάντως, ο κ. Δούκας συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του και σε όλους όσοι θέτουν ζήτημα απειρίας στην Αυτοδιοίκηση, μιλά για ανανέωση της ΚΕΔΕ και ανάδειξη πράσινων πολιτικών.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, και στην οποία συμμετείχαν 80 αιρετοί Α’ βαθμού, εξασφάλισε την έγκριση τους για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και 30 αιρετοί της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία Χάρη Δούκα: «Ο Δήμος Αθηναίων ξαναγυρίζει στις γειτονιές»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ