Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ορκωμοσία Χάρη Δούκα: «Ο Δήμος Αθηναίων ξαναγυρίζει στις γειτονιές»

Διάλογο με τους πολίτες για την λήψη αποφάσεων και έμφαση στις γειτονιές της πρωτεύουσας είναι οι δύο άξονες στους οποίους επικεντρώθηκε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την ομιλία που ακολούθησε την ορκωμοσία του ίδιου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συμβολικά πραγματοποιήθηκε στη δημοτική αγορά Κυψέλης την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

«Ο Δήμος Αθηναίων ξαναγυρίζει στις γειτονιές», ανέφερε ξεκινώντας ο Χάρης Δούκας και σχολιάζοντας την επιλογή της δημοτικής αγοράς Κυψέλης ως τόπο διεξαγωγής της τελετής, τόνισε ότι έγινε με στόχο «να σηματοδοτήσουμε την θέληση μας για μια Αθήνα πράσινη καθαρή και δημιουργική για όλους».

Και πρόσθεσε: «Η ζωή στην Αθήνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Η δημοτική αγορά της Κυψέλης απειλήθηκε πολλές φορές με κατεδάφιση κατάφερε να διασωθεί χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων. Η ανάπλαση της αγοράς δείχνει και πως οι άνθρωποι κρύβουν δύναμη αλλαγής, αντίστασης και αξιοπρέπειας».

«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων, έξω από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Αναγκαία συνθήκη η συμμετοχή των πολιτών. Αποδείξατε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η ψήφος των Αθηναίων υπογραφή σε κοινωνικό συμβόλαιο τιμής. Ξέρουμε πως η ζωή είναι δύσκολη σε αυτή τη σπουδαία πόλη. Με ενοχλεί όσο και εσάς».

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες, τους εργαζόμενους στον δήμο και την κυβέρνηση να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Σοφιανός και ο Κώστας Παπαδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.
Το παρών στην ορκωμοσία έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συνεχάρη τον Χάρη Δούκα.

Έξω από τη δημοτική αγορά Κυψέλης είχε συγκεντρωθεί κόσμος, κρατώντας πανό με αντιφασιστικά συνθήματα. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης δεν παρέστη στην ορκωμοσία.

Διαβάστε επίσης: Η ορκωμοσία του Χάρη Δούκα και το σχέδιό του για την Αθήνα

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ