Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

3Β: 1.800 μαθητές συμμετέχουν στην ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών

Με συμμάχους 1.800 μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προχώρησε στην επέκταση, σε όλες τις σχολικές μονάδες, της δράσης για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών, με τίτλο «Καφέ κάδος».

Στη δράση συμμετέχουν 20 σχολεία του Δήμου με 1.800 μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Στόχος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή και στους γονείς.

Η δράση υλοποιείται με την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen.gr/vvv.

Τον Δεκέμβριο του 2023, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος χωρητικότητας 40l. και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας καφέ κάδος 120l. Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας επιβράβευσης με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link: Followgreen.gr/vvv/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανταμείψει, σε ειδική εκδήλωση, όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους. Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σημειώνεται ότι κατά την περυσινή χρονιά συγκεντρώθηκαν περίπου 500 κιλά υπολειμμάτων τροφών από 9 νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση. Τα σχολεία συγκέντρωσαν από τους δημότες – μέλη της πλατφόρμας πάνω από 6.000 πόντους επιβράβευσης.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών, μπορούν να δωρίσουν πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους, είτε μέσω της ιστοσελίδας Followgreen.gr/vvv/contest, είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες.

Διαβάστε επίσης: Ενοποίηση της παραλίας με το κέντρο της Βούλας

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ