Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Ενοποίηση της παραλίας με το κέντρο της Βούλας

Στην ενοποίηση της παραλίας με το κέντρο της Βούλας, προχωρεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Δήμος υιοθέτησε τους πυλώνες του Ελλάδα 2.0 και αξιοποίησε την ευκαιρία της χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλίζοντας τους πόρους για δύο επιπλέον έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις βιοκλιματικής ανάπλασης των πάρκων Εθνικής Αντίστασης, Μικρασιατών και Βουδούρη στη Βούλα τα οποία περικλείονται από της οδούς Λ.Καραμανλή-Ζεφύρου-Αγ.Ιωάννου-Βασ.Παύλου-Ίριδος με σκοπό την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Βούλας με το εσωτερικό οικιστικό και εμπορικό κέντρο της.

Οι βασικές παρεμβάσεις του έργου θα αφορούν την διαμόρφωση προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα, στην ανάπλαση των υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών μήκους 450 μέτρων, στη χωροθέτηση χώρων στάσης και ανάπαυσης για τους επισκέπτες, στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων μήκους 700 μέτρων, στη δημιουργία ήπιου ποδηλατόδρομου μήκους 320 μέτρων, στην εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού, στην ενίσχυση του πρασίνου με τη φύτευση 41 δέντρων και 4.250 θάμνων και λοιπών ειδών, στην τοποθέτηση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα, στην εγκατάσταση υπόγειου συστήματος άρδευσης, στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι) και άλλες μικρές παρεμβάσεις.

Σε συνδυασμό με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της κεντρικής οδού Βασ.Παύλου, στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», οι παρεμβάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «πράσινου» λειτουργικού και αισθητικού δικτύου, που θα συνδέει τους κεντρικούς αστικούς χώρους πρασίνου και αναψυχής της Βούλας.

Σχετικά με το δεύτερο έργο, προβλέπεται η ολοκληρωμένη ανακατασκευή του Δημοτικού Κτιρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος, καθώς και ο επανασχεδιασμός για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ως Δημοτικού πολυχώρου, ώστε το κτίριο να αποκτήσει νέα ταυτότητα και να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα πρότυπα και ανάγκες.

Με την συγκεκριμένη παρέμβαση θα επιτευχθεί η μετατροπή ενός παλαιού κτιρίου σε ένα ενεργειακά ανεξάρτητο, κατά το δυνατό με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα κτίριο, μέσω της εφαρμογής των βασικών κανόνων βιοκλιματικού σχεδιασμού. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η είσοδος και ο περιβάλλον χώρος του Δημαρχείου με κηποτεχνικές διαμορφώσεις, φύτευση μεγάλων δέντρων και εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης: 3Β: Άνεμος ανανέωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ