Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου: Πρεμιέρα στο 2024 με μια βραβευμένη ταινία

Με τη βραβευμένη ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή αρχίζει τις προβολές της νέας χρονιάς η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Η προβολή θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γ. Μπουζιάνη (οδός Γ.Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Άγιος Ιωάννης) και ώρα 7:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Φίλιππο Κουτσαφτή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της προβολής, η «Αγέλαστος Πέτρα» (2000) είναι ντοκιμαντέρ, που βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αναφέρεται στη σχέση των κατοίκων της Ελευσίνας τόσο με την Μικρασιατική ταυτότητα που κουβαλούν, όσο και με τις αρχαιολογικές αναφορές της περιοχής.

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν 10 χρόνια. Η ταινία ακολουθεί τις ζωές ορισμένων κατοίκων της περιοχής. Καθημερινοί, απλοί άνθρωποι παρελαύνουν μπροστά από τον φακό αποθανατίζοντας έτσι το κομμάτι της Ελευσίνας που κρατάνε μέσα τους.

“Στην ταινία μιλάνε για τη ζωή τους οι παλιότεροι, για ιστορίες αγάπης, πώς ήρθαν και πώς στέριωσαν. Είναι και οι νέοι που μιλάνε για τα δικά τους ζητήματα, πόσο καλό έκανε η Πολιτιστική σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να δουν πράγματα. Κάποιες ηλικίες θέλουν να φύγουν, αλλά σίγουρα θέλουν να επιστρέψουν. Αυτό που τους συνδέει είναι η πόλη, ο τόπος.”

Διαβάστε επίσης: Προσφυγή 48 κατοίκων στο ΣτΕ για την ΠΥΡΚΑΛ

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ