Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πάρκο σκύλων αποκτά η Βούλα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές της Αττικής δημιουργούν πάρκα για την αναψυχή και την άθληση των σκύλων. Συνήθως τα πάρκα χωρίζονται σε δύο μέρη: ένα για τα μικρά και μεσαία σκυλάκια και ένα για τα μεγαλόσωμα. Τα σκυλάκια μπορούν να τρέξουν, να παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν σε αυτούς τους χώρους, ελεύθερα, χωρίς λουρί.

Σε αυτή την πολύ σημαντική παρέμβαση προχωρεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημιουργώντας πάρκο σκύλων. Στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί και πάρκο άθλησης με όργανα γυμναστικής για τους κατοίκους της πόλης.

Τα δύο πάρκα θα δημιουργηθούν στον χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δημοτική Ενότητα Βούλας, εκεί όπου διεξάγεται κάθε Σάββατο η βιολογική λαϊκή αγορά. Στην συγκεκριμένη πλατεία που εκτείνεται σε μήκος 350 μέτρων (από την Βασιλέως Παύλου έως την παραλιακή Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή), έχουν ανακατασκευαστεί δύο παιδικές χαρές, δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, έχουν τοποθετηθεί δύο τραπέζια πινγκ πονγκ, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ένα skatepark. Έτσι, με την δημιουργία των δύο νέων πάρκων στη περιοχή δημιουργείται ένας πολυθεματικός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η παρέμβαση που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στο εν λόγω σημείο θα είναι χωρισμένη σε δύο περιοχές. Η πρώτη θα περιλαμβάνει το πάρκο άθλησης για τους πολίτες με την δημιουργία ενός μικρού γηπέδου στίβου σύγχρονων προδιαγραφών με τρεις διαδρόμους συνολικού μήκους περίπου 300 μέτρων. Η δεύτερη θα περιλαμβάνει το πάρκο σκύλων, με ξύλινες κατασκευές, παιχνίδια και παγκάκια για τους συνοδούς.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα ισότητας στέλνει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παίρνοντας μέρος στο Race For Autism

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ