Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Μήνυμα ισότητας στέλνει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παίρνοντας μέρος στο Race For Autism

Το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι ναι μεν δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως ίσοι, έχοντας τα ίδια ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, θα στείλει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συμμετέχοντας ενεργά στον 3ο δρομικό αγώνα της Race For Autism Gr που θα γίνει στο Καβούρι στις 31 Μαρτίου.

Μετά την απόλυτη επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης τον Απρίλιο του 2023 (sold out), στο Καβούρι Βουλιαγμένης η οποία προσέλκυσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, το Race for Autism Gr επανέρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στην ίδια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Καβουριού, με στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές ηλεκτρονικά με κόστος 15 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτόν, η πρόεδρος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr, Άδα Σταματάτου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια για την αποδοχή και την ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό, ενώ ευχαρίστησε και τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, για την φιλοξενία και την ενσυναίσθησή του προς την αναπηρία.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου και στη νοηματική γλώσσα, μια πρωτιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα έγινε από τον Νίκο Πολιά και την ομάδα του My Race.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η Αλεξάνδρα Πάλλη, αντιπεριφερειάρχης Αττικής με αντικείμενο την Επιχειρηματικότητα και τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου – Ολομέλειας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ειρήνη Συνανίδου, παιδαγωγός προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, μητέρα ενήλικου αυτιστικού ατόμου και αρθρογράφος στο nevronas.gr, η Σοφία Θεοδόση διευθύντρια του Οικοτροφείου Χαρά, ο Νίκος Παγίδας, εργοθεραπευτής, διαχειριστής του nevronas.gr, ο Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του Weswim Greece και ο αθλητής ΑμεΑ και πρωταθλητής Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση, Χρήστος Φράγκος.

Στηρίζοντας έμπρακτα η κυρία Σταματάτου τη συμπερίληψη, ανέφερε ότι στον αγώνα της 31ης Μαρτίου για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν ζευγάρια εθελοντών από νέους του Οικοτροφείου Χαρά μαζί με μαθητές τυπικής ανάπτυξης.

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Ο αθλητισμός είναι βασικός πυλώνας για μια υγιή συμπεριληπτική κοινωνία»

«Ο αθλητισμός, όπως και η υγεία και η εκπαίδευση, είναι ένας βασικός πυλώνας για μια υγιή συμπεριληπτική κοινωνία. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία εμπράκτως και στηρίζει δράσεις που προάγουν την ισότιμη διαβίωση τους στην καθημερινότητα», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος, ανακοινώνοντας ότι στις 31 Μαρτίου θα σταθεί και ο ίδιος στη γραμμή της εκκίνησης μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς.

Διαβάστε επίσης: Διεξαγωγή δύο επιχειρηματικών εργαστηρίων (workshops) στο πλαίσιο του έργου LADESE

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ