Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Π. Χρηστίδης: Προβληματική η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου στον Αγ. Κοσμά

Επανέρχεται στο ζήτημα του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά ο Παύλος Χρηστίδης. Με ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή, απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τονίζοντας ότι η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον ερχόμενο Αύγουστο είναι προβληματική.

«Προτίθεστε έστω την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσετε τις κατάλληλες συνθήκες προετοιμασίες των αθλητών για όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα που θα συμμετέχει η χώρα μας ή θα αρκεστείτε στις αυτάρεσκες φωτογραφίες δίπλα στους Ολυμπιονίκες για την προετοιμασία των οποίων έως σήμερα αδιαφορείτε;», ρωτά ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών.

«Οι αθλητές του στίβου είναι αναγκασμένοι να προετοιμαστούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται ακριβέστερα ως εργοτάξιο, παρά ως σύγχρονο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας», τονίζει ο Π. Χρηστίδης στην ερώτηση και προσθέτει: «Τόσο οι εγκαταστάσεις της Παιανίας όσο και το νέο ανοικτό γήπεδο στίβου δεν λειτουργούν ακόμα, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά απέχουν πλέον πολύ από το να χαρακτηρίζονται κατάλληλες για το είδος της προετοιμασίας που απαιτείται».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, πότε θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε αθλητές και σωματεία το καινούργιο στάδιο και ποια θα είναι η χρήση του. Επιπλέον, ρωτά εάν το νέο στάδιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πριν πάψει οριστικά να λειτουργεί το στάδιο του Αγ. Κοσμά, καθώς επίσης και με ποιους όρους θα παραχωρηθεί στους αθλητές το νέο στάδιο.

Τέλος, ρωτά εάν υπάρχει μέριμνα δημιουργίας κλειστού γηπέδου στίβου στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων γύρω από το Ελληνικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εκατοντάδων αθλητών και ακαδημιών που λειτουργούν στους Δήμους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Π. Χρηστίδης για Άγιο Κοσμά: Η Νότια Αθήνα παραμένει χωρίς αθλητικούς χώρους

Ειδήσεις από την Πολιτική και τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ