Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Π. Χρηστίδης για Άγιο Κοσμά: Η Νότια Αθήνα παραμένει χωρίς αθλητικούς χώρους

«Χωρίς επαρκείς χώρους άθλησης θα παραμείνει η Νότια Αθήνα. Καμία απάντηση για το μέλλον των αθλητών», σχολιάζει ο βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μετά την απάντηση που έδωσε ερώτημα του ιδίου και του βουλευτή, Τάσου Νικολαΐδη, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χρηστίδης, βάσει της απάντησης του υπουργείου δεν υπάρχει κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των έργων στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας δεν έχουν ληφθεί και ούτε αναμένεται να ληφθούν υπ’ όψιν στον όλο σχεδιασμό.

Οι δύο βουλευτές, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, τόνιζαν την ανάγκη εξασφάλισης κατάλληλων χώρων άθλησης και φιλοξενίας για τους αθλητές, τα σωματεία και τους πολίτες, που έως τώρα εξυπηρετούνταν στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Όπως επισήμαιναν, «η κατάργηση του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά έχει στερήσει από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων Δήμων τη σημαντικότερη διέξοδο αθλητικών δραστηριοτήτων και, δυστυχώς, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι».

Παράλληλα, αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων στερούνται κατάλληλων συνθηκών και εγκαταστάσεων προπόνησης, εν όψει, μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα, δήλωσε:

«Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, όσο η Νότια Αθήνα παραμένει χωρίς αθλητικούς χώρους. Απάντηση χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς σχεδιασμό για την τοπική κοινωνία, δεν αποτελεί απάντηση και, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού. Θα επανέλθω με νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία».

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Hard Rock στο Ελληνικό

Ειδήσεις από την Πολιτική και τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ