Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Εφαρμογή Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας από τον Δήμο

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Ηλιούπολης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), το οποίο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021.

Κύριος στόχος του ΣΑΠ είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.), ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.), μέσω της ανάπτυξης σε επίπεδο Δήμου ενός δικτύου μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, με γνώμονα την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

To Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του ΣΑΠ, και με σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε σχέση με την αστική προσβασιμότητα, ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των προτάσεων του ΣΑΠ.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, σύντομο και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του ΣΑΠ.

H συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/1DC2k2S22dbMPZdK9

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοικτό για 15 ημέρες από τη δημοσιοποίησή του για την συμπλήρωσή του και γι’ αυτό θα θέλαμε την έγκαιρη συμμετοχή σας.

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ηλιούπολης, μπορείτε να αποστέλλετε email στο info@ilioupoli.gr

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε το πρώτο “πάρκο τσέπης” της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ