Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έργα ανάπλασης στο Άνω Καλαμάκι

Σύγχρονες και λειτουργικές θα είναι σύντομα οι οδοί Κουμουνδούρου και Μαυρομιχάλη, στο Καλαμάκι, μετά το πέρας των εργασιών ανάπλασης που παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, παρουσίασε τα σχέδια ανάπλασης των δύο δρόμων όπου θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, ποδηλατόδρομος, νέο δίκτυο οδοφωτισμού, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις και ασφαλτόστρωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 ευρώ που θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο έργο, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε: «Επενδύουμε πολύ στο να ομορφύνουμε και να αναβαθμίσουμε ριζικά μία γειτονιά. Επιλέξαμε την Κουμουνδούρου γιατί εκτιμάμε ότι το έχει ανάγκη. Είναι ένας δρόμος στο οποίο υπάρχουν σωρευμένα προβλήματα, λόγω της λειτουργίας βιοτεχνιών που χαλάνε τη γειτονιά. Με αυτό το έργο περνάει ένα μήνυμα και σε όλους αυτούς που έχουν βιοτεχνίες και οχλούσες δραστηριότητες ότι πρόκειται για μία οικιστική περιοχή.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε και την οδό Μαυρομιχάλη που ήταν σε μεγάλη εκκρεμότητα για πολλά χρόνια. Ένας μεγάλος δρόμος χωρίς πεζοδρόμια. Μετά από 50-60 χρόνια η Μαυρομιχάλη θα αποκτήσει μία σύγχρονη πράσινη και φιλική στον πολίτη μορφή».

Σύμφωνα με τον κ. Κoνδύλη, πριν ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης θα λυθεί το πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα και θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην οδό Θεσσαλίας όπου υπάρχουν θέματα με το κυκλοφοριακό.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους, για το αν θέλουν να μπουν μπλε γραμμές στάθμευσης, αποκλειστικά για όσους μένουν μόνιμα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: «Πρωτεύουσα» της ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας για 10 μέρες το Καλαμάκι

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ