Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Επανεκλογή Γ. Κωνσταντάτου στην προεδρία του ΣΠΑΥ

Την πρώτη του συνεδρίαση υπό νέα σύνθεση, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, παρόντων 18 μελών σε σύνολο 20, επανεξέλεξε ως πρόεδρο για 3η συνεχόμενη θητεία τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

«Αναγνωρίστηκε στο πρόσωπό του τη νέα πνοή που έφερε στον ΣΠΑΥ, τις χρηματοδοτήσεις, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια με κύριο στόχο την προστασία και την αναγέννηση του Υμηττού μας», ανέφερε ο σύνδεσμος.

«Ανοδική πορεία του Συνδέσμου»

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Γ. Κωνσταντάτος έκανε έναν απολογισμό της θητείας πουεκπνέει, ότι δηλώνοντας «απόλυτα ικανοποιημένος». Τόνισε «τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και οι οποίες τους έβγαλαν αλώβητους, εξήρε την ομοφωνία του διοικητικού συμβουλίου που οδήγησε στις επιτυχίες και στο συλλογικό αποτέλεσμα».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι την ανοδική πορεία του Συνδέσμου αναγνωρίζουν και Δήμοι εκτός αυτού που προστρέχουν να ενταχθούν και να συνεργαστούν με τον Σύνδεσμο».

Με αφορμή τις προετοιμασίες για το 3ο Forum του ΣΠΑΥ – που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 – έκανε αναφορά στην επιτυχία των δύο προηγούμενων και εξήγησε ότι η νέα διοίκηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις νέες μεγάλες προκλήσεις που φέρνει η επόμενη ημέρα.

«Αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς»

Εστίασε μεταξύ άλλων και στη δική του προσωπική συνεισφορά και όραμα, που είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συνδέσμου, σε κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, καθώς και τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το μικρό αυτοδιοικητικό θαύμα του ΣΠΑΥ είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Υποστηρίζοντας τα λεγόμενά του, ο ίδιος μοίρασε έναν έντυπο απολογισμό για την περίοδο της θητείας του, με όλα όσα συνέβησαν καθολικά για τους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου και έναν πίνακα με τις χρηματοδοτήσεις, τις εισφορές και τα οφέλη του κάθε Δήμου συγκεντρωτικά (τον οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ)

«Η Αυτοδιοίκηση προχωράει ενωμένη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μέσα από συλλογική εργασία, αλληλεγγύη και στενή συνεργασία μεταξύ των Δήμων, μπορεί να δημιουργηθεί μία δύναμη πολλαπλασιαστικής ισχύος προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και των ίδιων των πολιτών», κατέληξε.

Μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντάτο, στην εκτελεστική επιτροπή του ΣΠΑΥ ως νέος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Τη συμπληρώνουν ως τακτικό μέλος από τον Δήμο Παπάγου Χολαργού ο Βασίλης Σιαμάνης και ως αναπληρωματικό από τον Δήμο Βύρωνα ο Μίλτος Μπαντής. Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος τέως δημάρχου Ζωγράφου και πρώην αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ Βασίλη Θώδα.

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: 15 νέα πυροσβεστικά για την προστασία του Υμηττού

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ