Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Δεν θα καθίσουμε καλά» διεμήνυσε ο Ηλίας Σταμέλος – Ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους

«Δε θα καθίσουμε καλά, δεν είμαστε καλά παιδιά για αυτούς που διοικούν. Θέλουμε να απαιτούμε και να κάνουμε φασαρία με τη δύναμη του λαού της πόλης», διεμήνυσε στους κυβερνώντες ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, μιλώντας το Σάββατο, στο Σκοπευτήριο, στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης με κατοίκους της πόλης.
Ο κ. Σταμέλος αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση των Δήμων και στην έλλειψη προσωπικού.

«Θα πρέπει να δίνονται στην τοπική διοίκηση πρώτου βαθμού (Δήμους) και δευτέρου βαθμού (Περιφέρειες) 8 δις περίπου, δίνονται μόνο 2,2 δις», είπε ο κ. Σταμέλος. Αντίστοιχα, ενημέρωσε πως στον Δήμο Καισαριανής δίνονται 3,2 εκ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να δίνονται πάνω από 10 εκ. ευρώ. «Αυτή η μεγάλη διαφορά περιορίζει σημαντικά τα έργα και τις δράσεις του Δήμου για να εξυπηρετήσει τα λαϊκά στρώματα της πόλης», πρόσθεσε.

150 κενές θέσεις στον Δήμο – Το 2024 θα συνταξιοδοτηθούν 21 άτομα

Σχετικά με το μεγάλο προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού, υπενθύμισε πως σήμερα απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στο Δήμο υπάρχουν πάνω από 150 κενά στο οργανόγραμμα και πως μέσα στο 2024 θα συνταξιοδοτηθούν 21 εργαζόμενοι».

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι, όπως είπε ο δήμαρχος, να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί η πόλη σε σειρά αναγκών του λαού της (απορρίμματα, στα σχολεία από φύλακες έως σχολικές καθαρίστριες, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες). Όλα αυτά τα ζητήματα ενημέρωσε πως τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή στα σώματα της τοπικής διοίκησης, όπως τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Αττικής και στις συναντήσεις με την Περιφέρεια και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Για την τελευταία ενημέρωσε πως η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, έλαβε τη γνωστή κυβερνητική θέση ότι «αυτή είναι η χρηματοδότηση και δεν περισσεύουν ποσά», ενώ σχολίασε πως «περισσεύουν για να στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, εξοπλισμό στην Ουκρανία, για τις επιδοτήσεις των επιχειρηματιών» και συνέχισε ενημερώνοντας πως «θέσαμε και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σχολεία και πήραμε κάποιες υποσχέσεις για τη συντήρηση των σχολείων που λόγω παλαιότητας χρειάζονται αναγκαίες παρεμβάσεις».

Έπειτα, πέραν της κεντρικής πολιτικής «που παίρνει από τους πολλούς – τον προϋπολογισμό κατά 95% τον πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα από άμεση και έμμεση φορολογία» αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία παρέλαβε τη Δήμο η νέα Δημοτική Αρχή, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της απερχόμενης στη διαχείριση. Ενημέρωσε πως «τα χρέη του Δήμου πλησιάζουν τα δυο εκατ., ενώ εμείς φεύγοντας από τη διοίκηση το 2019 είχαμε παραδώσει ταμείο 1 εκ. και γύρω στα 350 χιλ. ευρώ τρέχοντα χρέη». Η κατάσταση αυτή αντανακλάται σε προβλήματα όπως τις παιδικές χαρές που έκλεισαν λόγω επικινδυνότητας και έλλειψης συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια, στην καθαριότητα.

Τέλος, ο κ. Σταμέλος κάλεσε «στις 30 Μάρτη να διαδηλώσουμε μέσα στην πόλη αυτή την ανάγκη και απαίτηση, να πούμε σε αυτούς που έχουν την εξουσία ότι η πόλη έχει φωνή και μάλιστα αυτή η φωνή είναι δυνατή».

«Αυτήν την προσπάθεια επιδιώκουμε να μην την κάνει μόνο ο Δήμος ο δικός μας αλλά και άλλοι Δήμοι, που θέλουν να απαιτήσουν» και αναφέρθηκε στην κοινή ανακοίνωση των 6 Δήμων, με αφορμή την απαράδεκτη απόπειρα διακοπής ρεύματος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, εν ώρα λειτουργίας επειδή υπήρχε χρέος από το Σεπτέμβρη.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων της Πλατείας και της ανάπλασης του Σκοπευτηρίου, καθώς και στο σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα που υπάρχει λόγω έργων όπως του μετρό.

Διαβάστε επίσης: Ηλ. Σταμέλος: «Ο κόσμος να βγει στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά του»

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ