Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 29/2/2024 στους κινηματογράφους.

=============================================

Μια γυναίκα – 

Ένα θρίλερ με θέμα τη θέση της προδομένης γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Ζυλιάν (Σοφί Μαρσό) είναι αστυνομικός επιθεωρητής στο Παρίσι με μεγάλη ηθική ακεραιότητα. Ζει με τον άντρα της Ουγκό (Γιόχαν Έντελμπεργκ) έναν κτηματομεσίτη που δείχνει να την αγαπά, αν και δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί. Οι τακτικές απουσίες του όμως την βάζουν σε υποψίες, που θα την οδηγήσουν να δει με τα μάτια της το πάθος του για την Κονστάνς (Σάρα-Λάουρα Εστράνα). Από τη στιγμή εκείνη και ενώ βρίσκεται σε πάλη με τον εαυτό της, έρχεται το περιστατικό μιας άλλης κακοποιημένης σωματικά και ψυχικά γυναίκας και της κορούλας της, που θα την αναγκάσει να παραβεί τις ηθικές αναστολές της ως αστυνομικού και να φερθεί σαν «μια γυναίκα του καιρού μας», όπως την θέλει ο γαλλικός τίτλος.

Άνιση σεναριακά, αλλά ενδιαφέρουσα θεματικά και με καλές ερμηνείες ταινία.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 92΄

Χώρα: Γαλλία, 2022

Σκηνοθεσία: Ζαν Πολ Σιβεϊράκ

Παίζουν: Σοφί Μαρσό, Γιόχαν Έντελμπεργκ, Κριστίνα Φλουτύρ, Ελοίζ Μπουσκέ, Σάρα-Λάουρα Εστράνα

Διανομή: Weirdwave

===

Ο πάγος που καίει – The breaking ice

Μια όμορφη, γλυκιά και θερμή χειμωνιάτικη ταινία για τη ζωή, τον έρωτα και την ανθρώπινη επικοινωνία.

Στο κρύο χειμωνιάτικο Γιαντζί, μια πόλη στα βόρεια σύνορα της Κίνας, ο νεαρός αστός Χάοφενγκ (Χάοραν Λιού), από τη Σαγκάη, αισθάνεται χαμένος αλλά τυχαία θα γνωριστεί και θα μείνει γοητευμένος από την όμορφη ξεναγό Νανά (Ντονγιού Ζου). Εκείνη τον συστήνει στον Ξιάο (Τσουκσιάο Κου), έναν ευγενικό νεαρό, απογοητευμένο από τη δουλειά του σε εστιατόριο. Οι τρεις τους, μακριά από τα σπίτια τους, θα σπάσουν τον πάγο και ύστερα από ένα μεθυστικό Σαββατοκύριακο θα συνδεθούν. Η τυχαία, αλλά καταλυτική συνάντησή τους, θα φέρει στην επιφάνεια τα προσωπικά τους τραύματα και τις ανικανοποίητες επιθυμίες τους καθώς προσπαθούν να απελευθερωθούν ψυχικά.

Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών μαγνητίζουν το κοινό όπως και φωτογραφία της Τζινγκ-Πι Γιού, ενώ ο σκηνοθέτης με λυρισμό μετατρέπει τον υγρό και παγωμένο κόσμο που τους περιβάλλει, σε ένα λυτρωτικό ζεστό χώρο για να αναγνωρίσουν τη μεταβλητότητα και τις δυνατότητες της ίδιας της ζωής.

INFO

Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, 97΄

Χώρες: Κίνα, Σιγκαπούρη, 2023

Σκηνοθεσία: Άντονι Τσεν

Παίζουν: Ντονγιού Ζου, Χάοραν Λιού, Τσουκσιάο Κου

Διανομή: One from the Heart

===

Άκουσέ με

Miα σύγχρονη συγκινητική ιστορία για τη μοναξιά και την ανάγκη επικοινωνίας και αποδοχής.

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή 16χρονη Βαλμίρα να αφήσει το ειδικό σχολείο της στην Αθήνα και να γυρίσει στον πατέρα της σε ένα απομονωμένο ελληνικό νησί. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης, όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της. Αλληγορία τόσο της ανάγκης μας να ακούσουμε, όσο και της επιλογής μας να μην ακούσουμε, της επιθυμίας μας να γίνουμε κατανοητοί, αλλά της απροθυμίας μας να καταλάβουμε.

INFO

Είδος: Δράμα, 108΄

Χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, 2022

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα

Παίζουν: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Κουκάς, Yoana Bukovska Davidova, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Διανομή: Cinobo

===

Πρίμα μπαλαρίνα – Joika

Η αληθινή ιστορία της Τζόι Γουόμακ, η οποία έγραψε ιστορία ως μία από τις ελάχιστες Αμερικανίδες που έγιναν δεκτές στην Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας.

Σε ηλικία 15 ετών άφησε το πατρικό της στο Τέξας για να ταξιδέψει στη Μόσχα, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό της: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στα παγκοσμίου φήμης Μπαλέτα Μπολσόι.

Η πιεστική εκπαίδευση από την Τατιάνα Βόλκοβα (Ντάιαν Κρούγκερ) και ο έντονος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει η Τζόι (Ταλία Ράιντερ) στο μπαλέτο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μου θύμισε τον «Μαύρο κύκνο» (2010), αλλά τότε είχαμε να κάνουμε με τον κορυφαίο Ντάρεν Αρονόφσκι και την έξοχη Νάταλι Πόρτμαν.

INFO

Είδος: Δράμα, 110΄

Χώρες: ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, 2023

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον

Παίζουν: Ντάιαν Κρούγκερ, Ταλία Ράιντερ

Διανομή: Spentzos Film

===

Dune: Μέρος δεύτερο – Dune: Part two

Ο Πολ Ατρείδης ενώνεται με τον Τσάνι και τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμετωπίζοντας μια επιλογή μεταξύ της αγάπης της ζωής του και της μοίρας του γνωστού σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.

INFO

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράμα, 186΄

Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, 2024

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ

Παίζουν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Οστιν Μπάτλερ, Φλόρενς Πιού, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κρίστοφερ Γουόκεν, Λέα Σεϊντού, Στέλν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλιν, Χαβιέ Μπαρδέμ

Διανομή: Tanweer

===

Περάσματα – Passages

Τολμηρό ερωτικό δράμα του Άιρα Σακς («Η αγάπη είναι παράξενη» του 2014 και «Μικροί κύριοι» του 2016), με φόντο το Παρίσι.

Καθώς ολοκληρώνονται τα γυρίσματα για την τελευταία του ταινία, ο σκηνοθέτης Τόμας (Φραντς Ρογκόφσκι) γιορτάζει παρέα με τον σύζυγό του Μάρτιν (Μπεν Γουίσο), το κινηματογραφικό συνεργείο και τους καλεσμένους τους. Μεταξύ των τελευταίων, είναι η Άγκαθα (Αντέλ Εξαρχόπουλος), μια νεαρή γυναίκα που καλεί τον Τόμας να χορέψει και θα κάνουν σχέση, η οποία θα επιφέρει συνέπειες όχι μόνον στον Τόμας και την Άγκαθα, αλλά και στη σχέση του Τόμας με τον Μπεν και όλο τον περίγυρο.

INFO

Είδος: Δράμα, 91΄

Χώρες: Γαλλία, Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Άιρα Σακς

Παίζουν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Φρανς Ρογκόφσκι, Μπεν Γουίνσο

Διανομή: The Film Group

===

Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν – Inspector Sun and the curse of Black Widow

Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια της γης, στον κόσμο των εντόμων, οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται να είναι μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακό, Μεταγλωττισμένο, 88΄

Χώρα: Ισπανία, 2024

Σκηνοθεσία: Χούλιο Σότο Γκουρπίντε

Διανομή: Tanweer

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ