Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τμήματα σχολείων δεν λειτούργησαν – 57 φορές ήχησαν οι καμπάνες στην πόλη

Πένθιμα 57 φορές ήχησαν σήμερα οι καμπάνες των εκκλησιών της Νέας Σμύρνης, τιμώντας τη μνήμη των 57 ανθρώπων που τόσο άδικα άφησαν την τελευταία τους πνοή πέρυσι τέτοια μέρα στα Τέμπη.

Πολλά τμήματα σχολείων της περιοχής, ακόμη και ιδιωτικών, δεν λειτούργησαν, αφού πολλοί ήταν οι καθηγητές που συμμετείχαν στην απεργία.

Οι διευθύνσεις των σχολείων θυμήθηκαν, με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα μηνύματα που σχημάτιζαν πέρυσι, στο προαύλιο των σχολείων τους, οι μαθητές, θλιμμένοι – όπως και όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας – από το τραγικό συμβάν, φωνάζοντας «Ποτέ Ξανά»…

Η διεύθυνση της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης δημοσίευσε εκ νέου τις φωτογραφίες των μαθητών, γράφοντας: «Έναν χρόνο μετά, οι μνήμες μας από την τραγωδία των Τεμπών παραμένουν νωπές. Εξίσου χαραγμένες στο μυαλό μας θα μείνουν και οι δράσεις των μαθητών-μαθητριών μας σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Με τη σκέψη όλων μας στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και για το χρέος που έχουμε τόσο ως Σχολείο, όσο και συνολικά ως κοινωνία, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη το “Ποτέ Ξανά”».

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας – 57 φορές χτύπησαν οι καμπάνες

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ