Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Μια γροθιά» οι κάτοικοι για να μην γίνει το Πνευματικό Κέντρο πολυκατοικίες

Ενωμένοι στον αγώνα κατά του σχεδίου κατεδάφισης του Πνευματικού Κέντρου στην περιοχή Κυθηρίων και ανέγερσης, στη θέση του, τεσσάρων πολυκατοικιών, είναι οι κάτοικοι του Αλίμου, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση της επιτροπής κατοίκων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με 24 ψήφους υπέρ και 4 λευκά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με τακτική αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, κατά της διοίκησης του Τριφυλλείου Ιδρύματο, ζητώντας: να παραλείψει να γκρεμίσει το κτήριο και να το αποπερατώσει σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του 2004. Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε την  υποστήριξη των κατοίκων στην προσπάθεια να ανασυστήσουν τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων Αλίμου.

Στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης σημείωσε: «Ο Δήμος μπαίνει μπροστά μαχητικά όπως έχει μπει και σε άλλες περιπτώσεις που έπρεπε να προασπίσει το κοινωνικό συμφέρον. Όπως έγινε με την ηχορύπανση στην παραλία και με τα ψηλά κτίρια που σακατεύουν την πόλη. Καταφέραμε να ακυρώσουμε την άδεια κατεδάφισης του Πνευματικού Κέντρου και η Πολεοδομία του Δήμου διαπίστωσε πολεοδομικές αυθαιρεσίες του ακινήτου».

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ