Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στέλιος Μαμαλάκης: «Στις προτεραιότητές μας η αντιμετώπιση της σχολικής βίας»

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια αφορμή για προβληματισμό και εγρήγορση. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και η αντιμετώπιση του είναι πολύπλευρη. Αφορά πρωτίστως την οικογένεια αλλά και ολόκληρη την κοινωνία μας, η οποία δεν πρέπει να περιοριστεί στην καταστολή αλλά να αναζητήσει τις γενεσιουργές αιτίες», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Ο κ. Μαμαλάκης διαβεβαίωσε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού βρίσκεται στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. «Ως εκπαιδευτικός για πολλές δεκαετίες γνωρίζω το ζήτημα από πρώτο χέρι. Η αντιμετώπιση του απαιτεί λεπτούς – προσεκτικούς χειρισμούς και διαρκή προσπάθεια. Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Παιδείας, παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά όπου κριθεί αναγκαίο», είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναπτύσσονται σημαντικές δράσεις προς αυτήν τη κατεύθυνση. Πριν από λίγες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία Αγίου Δημητρίου, δια του αντιδημάρχου Εποπτείας της Πόλης, Γ. Ταμπακόπουλου, και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, Μ. Καραϊσκάκη, συμμετείχε σε ενημερωτικό σεμινάριο στο Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τις πανελλαδικές γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης, οι οποίες συνδράμουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών κακοποίησης και εξαφάνισης ανηλίκων.

«Στόχος μας είναι η δια ζώσης διασύνδεση της Δημοτικής Αστυνομίας Αγίου Δημητρίου με το Επιχειρησιακό Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών του Οργανισμού, στο οποίο λειτουργούν πανελλαδικά οι 4 Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης για τα παιδιά», είπε.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, αύριο, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου (Ξάνθης 48 & Δημοσθένους) ομιλία και συζήτηση με τους γονείς και τους παιδαγωγούς με θέμα: «Παιδική επιθετικότητα». Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου, ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης και Εξαρτήσεων «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε επίσης: Διήμερη κινητοποίηση για την Υγεία σε Αγ. Δημήτριο και Δάφνη

Ειδήσεις από Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ