Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στις γειτονιές βγαίνουν φέτος οι Απόκριες

Ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα γεμάτο μουσικές, χορούς και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με τη φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού.

Μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν σε ένα απόλυτα μυσταγωγικό γλέντι που μας συνδέει με τις ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, δημότες και επισκέπτες για τη μεγάλη γιορτή: «Οργανώσαμε τις φετινές γιορτές με αγάπη, μεράκι και στόχο να έρθουμε πιο κοντά. Σας καλούμε όλους στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή του δήμου μας να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί, να ζήσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη, με αφορμή την επικείμενη αποκριάτικη γιορτή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν: «Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χρώματα, μουσική και χαμόγελα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους».

Τα εορταστικά δρώμενα ξεκινούν το Σάββατο 9 Μαρτίου και ολοκληρώνονται με την έναρξη της Σαρακοστής, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Φέτος, οι Απόκριες βγαίνουν στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες

Ειδικότερα:

  • Σάββατο 09-03-2024: «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΑ» με την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων και ώρα έναρξης 13.30.

Η πόλη γεμίζει αποκριάτικες παραδοσιακές μουσικές διαδρομές με την συμμετοχή 7 Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου φέρνοντας το πνεύμα της Αποκριάς σε κάθε γειτονιά της.

Ένα αποκριάτικο δρώμενο που θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία και θα καταλήξει σε κεντρικές πλατείες της πόλης.

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα αποκριάτικα μπουλούκια στις διαδρομές υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής του κάθε συλλόγου. Θα δούνε δρώμενα και χορούς από τα χωριά των Ηπειρωτών, Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών,Λέσβιων, Κρητικών, Ποντίων, Ηλείων κ.α.

Πολύχρωμα γαϊτανάκια, κουδουνάτοι, αρκουδιάρηδες, κορδελάτοι, λεράδες θα μας παρασύρουν στο αποκριάτικο ξεφάντωμα.

  • Κυριακή 10-03-2024: Πάρτι με την συμμετοχή Νηπιαγωγείων – Δημοτικών στον Ασύρματο και ώρα έναρξης 11.00 (διαγωνισμός κοστουμιού ανά σχολείο ) & DJ.

Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις θα παρασύρουν τους μικρούς μασκαράδες σ΄ ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο πάρτι. Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν, θα διασκεδάσουν με μουσική DJ , ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, face painting και θα διαγωνισθούν στην καλύτερη αμφίεση του σχολείου όπου στους νικητές θα δοθούν δώρα.

  • Σάββατο 16-03-2024: «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» πάρτι με την συμμετοχή των Γυμνασίων- Λυκείων & DJ στον Ασύρματο και ώρα 17.00.
  • Σάββατο απόγευμα ξεφάντωμα στον Ασύρματο.

Αποκριάτικο πάρτι με μουσική DJ ξεκινά στις 17.00. Οι συμμετέχοντες θα μουτζουρωθούν και θα αλευρωθούν υπό την καθοδήγηση του παρουσιαστή, Δημήτρη Ουγγαρέζου.

  • Σάββατο 16-03-2024: Πάρτι- εκδήλωση με την συμμετοχή των ΚΑΠΗ στο Ν. Κλειστό Αργοστολίου και ώρα 11.00-16.00.

Το Τμήμα Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα διοργανώσει αποκριάτικη εκδήλωση στο Ν. Κλειστό επί της οδού Αργοστολίου. Θα συμμετέχουν τα μέλη των ΚΑΠΗ με μουσική DJ και πλούσια εδέσματα.

  • Καθαρά Δευτέρα 18-03-2024 και ώρα 10.30: Κούλουμα στον Ασύρματο με την συμμετοχή μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος και άλλα πλούσια εορταστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τον εορτασμό των Κούλουμων την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στον Ασύρματο.

Υπό την καθοδήγηση των Προσκόπων οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν χαρταετούς , θα γευτούν τα σαρακοστιανά εδέσματα της Αποκριάς, θα ανταλλάξουν ευχές για καλή Σαρακοστή με ένα ποτήρι κρασί, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: Στέλιος Μαμαλάκης: «Στις προτεραιότητές μας η αντιμετώπιση της σχολικής βίας»

Ειδήσεις από Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ