Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Θράκη γη ελληνική, η Ελλάς και η έκκληση εθνικής ομοψυχίας

Γράφει ο Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης

Τέλη της δεκαετίας του ’60 οι Γερμανοί απεφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την πλατεία, την ευρισκόμενη προ του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού και έχει δύο κωδωνοστάσια ύψους 157 μέτρων έκαστο. Αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλεως. Πιθανολογούταν και τότε, ότι κάπου εκεί πλησίον θα έπρεπε να ευρίσκεται το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος της πόλεως. 

Και η Γερμανία διαθέτει Αρχαιολογική Υπηρεσία, ανάλογη της Ελληνικής. Η διαφορά έγκειται εις το ότι η Γερμανική Αρχαιολογική Υπηρεσία φροντίζει πράγματι τόσον για τις αρχαιότητες εις την Γερμανία όσο και για την πρόοδο της σημερινής Γερμανίας. Δεν ασκεί δικτατορία, δεν πνίγει την πρόοδο και προ παντός δεν είναι ούτε υστερική ούτε ανέχεται διαπλεκόμενα συμφέροντα. 

Άρχισαν, λοιπόν, οι ανασκαφές για την κατασκευή του μεγάλου υπογείου γκαράζ αυτοκινήτων και ευρέθηκε το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος. Αμέσως, τονίζουμε το «αμέσως», όχι μετά από μερικά ή πολλά χρόνια, το τείχος απομονώθηκε, περιβλήθηκε από ισχυρούς υαλοπίνακες και συνεχίσθηκε η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Σήμερα, όποιος χρησιμοποιεί τον χώρο αυτόν έχει τη δυνατότητα να δει το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος μέσα εις την προθήκη του.

 Ποίος ενθυμείται τι έγινε εις την Πλατεία Κοτζιά, εις το κέντρο των Αθηνών και απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας, όταν ανασκάφηκε για την κατασκευή επίσης υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων; Ευρέθηκε αρχαίο ελληνιστικό-ρωμαϊκό νεκροταφείο. Επενέβησαν οι Νεοσουλτάνοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μας, το έργο σταμάτησε και έμεινε περίπου για μια δεκαπενταετία ο λάκκος μόνον. Θα μπορούσατε να τον «θαυμάσετε» και σήμερα, αν ο τεράστιος λάκκος δεν γέμιζε σκουπίδια και δεν καθίστατο «πάρκο» τεραστίων αρουραίων εκ της πλησίον ευρισκομένης κρεαταγοράς των Αθηνών. Οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν και το «Κράτος του Κολωνακίου» αναγκάσθηκε να περατώσει το έργο. 

 Έτσι συμπεριφέρεται η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου, λέει, να προστατεύσει την εθνική κληρονομιά. Βεβαίως, εθνική κληρονομιά θεωρείται εις το «Κράτος του Κολωνακίου» κυρίως ότι ευρίσκεται εις την Αττική ή έστω πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων. Η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν έχει μεγάλα αστικά κέντρα και, συνεπώς, είναι «παρακατιανή», και εις αυτό συμβάλλουν, δια της ανοχής των τόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Περιφέρεια όσον και οι τοπικές κοινωνίες. Όλη η περιοχή έχει πολλά ιστορικά μνημεία, αρχαία και βυζαντινά, αλλά και μεταβυζαντινής περιόδου. Δεν αξιοποιούνται όμως, διότι ουδείς ενδιαφέρεται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 Μια από τις γυναίκες του Πριάμου ήτο η Καστιάνειρα, από την Αισύμη της Θράκης. Ο Δάρδανος, ο προπάππους του Πριάμου, καταγόταν από τη Σαπαία Θράκης. Υπάρχουν ακόμη τα ίχνη των. Αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί, όπως δεν έχει αξιοποιηθεί καταλλήλως και η Σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου εις την Μάκρη του Έβρου, κοντά εις την Αλεξανδρούπολη. Η Σπηλιά αυτή υπάρχει, είναι γνωστή από τον Όμηρο και ευρίσκεται μόλις 150 μέτρα από τη θάλασσα.

Δεν γνωρίζω πόσοι Θρακιώτες, πόσοι Έλληνες, έχουν ποτέ επισκεφθεί τη Σπηλιά αυτή. Γνωρίζω όμως, ότι τουρίστες, που επισκέπτονται τη  Θράκη, αλλά και κατά την πορεία τους προς την Κωνσταντινούπολη, θέλουν να την επισκεφθούν. Έχουν διαβάσει Όμηρο και γνωρίζουν την επί χιλιετίες σημασία και ύπαρξή της. Εύχομαι εις όλους τους Θρακιώτες να μη δεχθούν ένα ξένο επισκέπτη, ο οποίος να τους ζητήσει να του δείξουν τη Σπηλιά του Κύκλωπα. Διότι αν τους τη δείξει, θα ντραπεί, ότι είναι Έλληνας και Θρακιώτης. Διότι η Σπηλιά του Κύκλωπα Πολυφήμου, εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν αποτελεί, δυστυχώς, αξιοθέατο, αλλά μια μικρογραφία μιας κοινής και πολύ ασήμαντης Σπηλιάς, εν κατακλείδι ανάλογης εκείνου του λάκκου της Πλατείας Κοτζιά, που άνω της δεκαπενταετίας «κοσμούσε» το Κέντρο των Αθηνών. 

Αυτά είναι τα χάλια και η κατάντια όλων, και του «Κράτους του Κολωνακίου» και των τελείως ανεπαρκών της Τοπικής Αδιαφορίας και Διαφθοράς.

■ ■ ■ 

Έλληνες! Η Ελλάς, το αιώνιο λίκνο του Πολιτισμού αν κατά τη μακραίωνη πορεία της Ιστορίας της καταλήφθηκε από βαρβάρους, δεν υποτάχθηκε ποτέ, άντεξε και αντιστάθηκε. Όμως για το σημερινό δράμα της πατρίδας μας, το οποίο δεν έχει τελειωμό, ευθύνονται οι ξενόδουλοι νεκροθάφτες της νεοτέρας Ελλάδος, οι ψεύτες, λαοκάπηλοι και προδότες της, οι οποίοι με την κατάχρηση της ψήφου του ελληνικού λαού επί δεκαετίες λεηλατούσαν ανελέητα τον μόχθο των Ελλήνων, γκρέμιζαν κυριολεκτικά τα όνειρά τους και κατέστρεφαν την ατρίδα μας. Η πατρίδα μας που παίζεται επί δεκαετίες ως ζάρια εις το τραπέζι των ενόχων. 

Τώρα και πάλιν για τη δική τους και μόνο σωτηρία, οι μόνοι υπαίτιοι για την κατάντια μας, τη  χρεοκοπία και την εθνική καταστροφή εν καιρώ ειρήνης, παρά τη θέληση του ελληνικού λαού, τώρα και με την αστείρευτη ενδοτικότητα και δουλικότητά τους και με τα θανατηφόρα Μνημόνια ταπεινώνουν τους Έλληνες, ξεπουλάνε και εκποιούν την πατρίδα μας, οδηγούν αυτή και τον λαό μας εις την έσχατη εξαθλίωση, την εθνική ταπείνωση και την αιώνια υποδούλωση. 

Ο κορυφαίος Οξφορδιανός Ιστορικός Τόινμπι Άρνολντ (Toynbee J. Arnold, 1889-1975) γράφει εις το έργο του The Greek Civilization and Character: «Η Ελληνική Ιστορία περιέχει σελίδες άφθαστης δόξας και μεγαλείου, αλλά και σελίδες καταισχύνης και θλιβερότατης κατάπτωσης. Η πολιτική τύφλωση και η απέραντη εμπάθεια έχουν πάντοτε οδηγήσει την Ελλάδα σε εθνικές καταστροφές». 

Έλληνες! Η σωτηρία της πατρίδας μας, η επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, η αποκατάσταση της τιμής του έθνους μας, η ανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας, αλλά και η τιμωρία όλων των υπευθύνων και των επικίνδυνων εθνομηδενιστών της παγκοσμιοποίησης και μουσουλμανοποίησης είναι εθνική υπόθεση και ευθύνη μόνον όλων των Ελλήνων. 

Όταν διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία της πατρίδας, το πρώτο και βασικό μέλημα είναι η υπεράσπιση της. Χωρίς πατρίδα διαγράφονται η Ιστορία, οι εθνικές παραδόσεις, τα δικαιώματα και οι αγώνες ενός λαού, αυτή η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. 

Ύστατη έκκληση! Έλληνες, η πατρίδα μας κινδυνεύει. 

Αντισταθείτε με εθνική ομοψυχία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ