Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

10ο συνέδριο Τουρισμού: Να αναβαθμιστούν οι υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες

Με την συμμετοχή μαθητών των τμημάτων τουριστικών επαγγελμάτων, εκπαιδευτικού προσωπικού, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού, πολιτικών κομμάτων και του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, το 10ο συνέδριο Τουρισμού με θέμα του «Ελληνικός Τουρισμός: Η μετάβαση από τον Υπερτουρισμό στη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Δήμο Γλυφάδας και την αρωγή φορέων του τουρισμού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τέθηκαν όλα τα στοιχεία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, καθώς και οι πρακτικές για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Όπως επισημάνθηκε, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, τόσο το κεντρικό κράτος, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, αλλά και οι επιχειρήσεις οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να αυξηθούν και να αναβαθμιστούν οι υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Και όλα αυτά με γνώμονα την τήρηση των αρχών για “πράσινες πολιτικές”.

Και βέβαια, τόσο οι κρατικές, όσο και οι ιδιωτικές σχολές στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων και της εστίασης οφείλουν να προωθούν στην αγορά εργασίας στελέχη με την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού που πλέον δεν είναι και πολυδιάστατος και πολυθεματικός.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, εκτός από τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις των προηγουμένων ετών, αναλύθηκαν οι τρόποι για την χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου της χώρας που αποτελεί από τα ζητούμενα κράτους και επιχειρήσεων, η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και των πόρων, αλλά και η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου.

Επίσης, στα ζητούμενα είναι και η σταδιακή ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπου κάθε περιοχή μπορεί να επενδύσει ανάλογα με τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει βοηθώντας την τοπική οικονομία και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού είπε ότι και η πόλη του αποτελεί τουριστικό προορισμό, τόνισε πως είναι υποχρέωση και της δημοτικής Αρχής να βελτιώσει τις υποδομές και τις συνθήκες ποιότητας της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ο τουρισμός δεν είναι μονοδιάστατος, είπε επισημαίνοντας πως πρέπει σε κάθε πεδίο και επίπεδο να ενσωματωθούν οι νέες ιδέες και να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ξεχώρισε δε, ότι η Γλυφάδα δεν είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο και το γκολφ, αλλά και το μέτωπο προς τον Υμηττό με τις ομορφιές που κρύβει που πρέπει να αναδειχτούν.

Συμπλήρωσε τέλος, ότι οι επενδύσεις που γίνονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα θα αυξήσουν την επισκεψημότητα στην πόλη, αλλά πρώτα πρέπει να λυθούν και προβλήματα όπως του κυκλοφοριακού φόρτου, της έλλειψης χώρων στάθμευσης και των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης: Το 2026 – 2027 θα υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές το Πρότυπο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ