Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

O εγγονός του Τζον Κούπερ στην έναρξη παραγωγής του νέου ΜΙΝΙ

Στο εργοστάσιο της Οξφόρδης άρχισε στις 11 Μαρτίου η παραγωγή του νέου MINI Cooper, πέμπτης γενιάς. Το πρώτο τρίθυρο μοντέλο της νέας γενιάς βγήκε από τη γραμμή παραγωγής με τον Τσάρλι Κούπερ στη θέση του οδηγού. Είναι ο εγγονός του θρύλου Τζον Κούπερ, η κληρονομιά του οποίου ενέπνευσε την υιοθέτηση της ονομασίας Cooper.

«Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις ρίζες μας, ενώ μας ωθεί σε ένα δυναμικό μέλλον της οδήγησης. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης είναι η καρδιά της μάρκας MINI και σήμερα, καθώς γινόμαστε μάρτυρες της έναρξης αυτού του νέου κεφαλαίου, ανανεώνουμε την δέσμευσή μας στην αριστοτεχνία και τη συγκίνηση της αυτοκίνησης», δήλωσε η η Στέφανι Βουρστ, επικεφαλής της MINΙ.

Από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο σύγχρονο MINI το 2001, πάνω από 4,4 εκατομμύρια αντίτυπά του έχουν παραχθεί στη Μ. Βρετανία – συμπεριλαμβανομένων 150.000 μονάδων του MINI Electric που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2023.

To νέο ΜΙΝΙ Cooper

Το νέο MINI Cooper έρχεται ως το τρίτο μέλος της νέας οικογένειας MINI, μετά το MINI Cooper Electric και το νέο MINI Countryman. Διατίθεται σε δύο παραλλαγές: το MINI Cooper C και το ενισχυμένων επιδόσεων MINI Cooper S. Η εξωτερική σιλουέτα του μοντέλου διαθέτει καθαρές επιφάνειες, μικρούς προβόλους και κοντό καπό, το οποίο σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, εξασφαλίζει τις τυπικές αναλογίες MINI. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί μία μινιμαλιστική αισθητική, με ολόκληρο το cockpit να εστιάζει σε τρία μόνο στοιχεία: την επαναστατική στρογγυλή οθόνη OLED, το νέο τιμόνι Vescin και τη μπάρα διακοπτών. Η τιμή του MINI Cooper θα ξεκινά από 22.300 λίρες Αγγλίας (προτεινόμενη τιμή λιανικής) με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να πραγματοποιούνται την άνοιξη του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ