Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απομακρύνονται και 2τροχα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Συνεχίζεται η επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, η δράση επεκτείνεται και σε δίτροχα οχήματα μικρού και μεγάλου κυβισμού.

«Δεσμευτήκαμε ότι η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων θα είναι διαρκής και το κάνουμε. Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου μας. Η επιχείρηση απομάκρυνσης έχει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί πάνω από 179 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Στόχος της σχετικής πρωτοβουλίας της νέας δημοτικής Αρχής είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου κατάληψης χώρων στάθμευσης και ο περιορισμός των εστιών μόλυνσης.

Ο αριθμός των μοτοσυκλετών (μεγάλου και μικρού κυβισμού) που έχουν ήδη απομακρυνθεί ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 40.

Ο κ. Μαμαλάκης, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Εποπτείας της Πόλης, Γεώργιο Ταμπακόπουλο, για την πορεία υλοποίησης της δράσης. Κατά τη διάρκεια της επίβλεψης, τον δήμαρχο συνόδευαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Κάππος, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος σε θέματα Μικρού Συνεργείου, Ευάγγελος Μαλαθούνης.

Να σημειωθεί ότι τη δράση συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταμπακόπουλος με τη συνδρομή και των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων αποτρέπει τη ρύπανση από επικίνδυνες ουσίες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών περιορίζοντας την κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας. Βάσει του Π/Δ 116/ 2004 τα οχήματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους θα πρέπει να παραδίδονται σε εγκεκριμένα κέντρα απόσυρσης, τα οποία είναι αρμόδια για την επεξεργασία τους με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι μια υποχρέωση των ιδιοκτητών.

Διαβάστε επίσης: Στέλιος Μαμαλάκης: «Στόχος μας η υλοποίηση σημαντικών έργων πνοής στον Άγιο Δημήτριο»

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ