Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Ηχηρό μήνυμα προς το ΥΠΕΝ, για τις οικοδομικές άδειες, έστειλε το ΔΣ – Υπερψηφίστηκε η πρόταση Κωνσταντέλλου

Ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υπερψηφίζοντας κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, την πρόταση του δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, να εισηγηθεί στο Υπουργείο την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που ζητούν μπόνους δόμησης βάσει του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ).

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει παρότρυνση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν και να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) στα κτίρια που έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες κατ’ επίκληση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, τα κτίρια αυτά ανέρχονται σε 115, εκ των οποίων έχει ελεγχθεί μόλις το 1/3.

Βέβαια, ο κ. Κωνσταντέλλος σημείωσε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα «… γιατί ο νόμος, δυστυχώς, για την Αυτοδιοίκηση και τις Πόλεις, δεν δίνει αρμοδιότητα αποφασιστική στα Δημοτικά Συμβούλια. Ζητούμε λοιπόν τη συγκεκριμένη αναστολή από το ΥΠΕΝ, η οποία λαμβάνεται εντέλει είτε με απόφαση του Υπουργού, είτε με νομοθετική ρύθμιση». Διευκρίνησε δε, ότι «η συγκεκριμένη πρότασή μας δεν γίνεται για τις άδειες οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί. Όσες άδειες έχουν εκδοθεί δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακοπούν και να ανασταλούν. Μιλάμε για τις άδειες που θα έρθουν από την έγκριση της μερικής αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και μεταγενέστερα. Όποιοι έχουν άδεια προέγκρισης ή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία την εγκριτική, προφανώς συνεχίζουν σύμφωνα με την άδεια την οποία έχουν εκδώσει».

Έρχεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο, όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντέλλος, είναι το μόνο «όπλο» των Δήμων απέναντι σε διατάξεις του ΝΟΚ.

«Το έχουμε ξεκινήσει από το 2020 και το ολοκληρώνουμε», είπε ο δήμαρχος, και συνέχισε: «Το ΤΠΣ ρυθμίζει τα ύψη, τους συντελεστές, τις χρήσεις κλπ. Το ΤΠΣ έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πάντα. Εδώ θα γίνουν οι συζητήσεις, εδώ θα γίνουν οι διαβουλεύσεις. Είμαστε λίγες εβδομάδες μακριά απ’ αυτά. Ό,τι πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει. Ό,τι δεν πρέπει να αλλάξει, δεν θα αλλάξει. Εμείς θα το αποφασίσουμε αυτό».

Διαβάστε επίσης: Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ