Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ

Την αναστολή οικοδομικών αδειών, αλλά και εργασιών σε κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κωνσταντέλλος εξέφρασε την πρόθεσή του να εμποδίσει «… τη μετάλλαξη της πόλης σε μία περιοχή γεμάτη με μπαλκόνια που ανοίγουν σαν φτερά αεροπλάνου».

Όπως είπε, «την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση στα χέρια μας. Ήδη έχουμε ζητήσει από το νομικό μας επιτελείο να δουν την απόφαση, καθότι η δική μας διασφάλιση μέχρι να κριθεί αυτή η διαδικασία στη μείζονα Ολομέλεια, είναι να πάρουμε απόφαση εδώ, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι οποίες χρησιμοποιούν το άρθρο 10 και το άρθρο 15 παρ. 8, οι διατάξεις δηλαδή, οι οποίες δίνουν τα ύψη και τους όγκους, και επίσης, στις ήδη υφιστάμενες οικοδομές που ήδη εξελίσσονται, αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, μέχρι να είναι τελεσίδικη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η συγκεκριμένη υπόθεση».

Αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο έκανε την παραπάνω ανακοίνωση, είπε: «Θα το κάνουμε για να μη δημιουργήσουμε μία νέα γενιά κτιρίων, τα οποία με τη σειρά τους θα προκαλέσουν προβλήματα στη συνέχεια, όταν θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, νομίζω ότι πλέον είναι τόσο μεγάλη η δυσθυμία των κατοίκων της περιοχής και των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, από την πλευρά της μετάλλαξης της πόλης σε μία πόλη με έναν όροφο παραπάνω ξαφνικά, και κάτι μπαλκόνια που ανοίγουν σαν φτερά αεροπλάνου, μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή».

Διαβάστε επίσης: 3Β: Μεγάλη άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς την Πέμπτη

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ