Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα με λάμψη για την BYD στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο έγινε το επίσημο λανσάρισμα της BYD στην ελληνική αγορά. Το ρόλο του επίσημου διανομέα στη χώρα μας έχει αναλάβει ο Όμιλος Σφακιανάκη, ενώ έχουν ήδη ανοίξει οι δύο πρώτες εκθέσεις στην Αθήνα.

Η BYD συστήνεται στο ελληνικό κοινό σε πρώτη φάση με δύο ηλεκτρικά μοντέλα: το compact SUV ATTO 3 και το σπορ sedan SEAL. Θα ακολουθήσουν εντός των επόμενων μηνών το μικρομεσαίο ηλεκτρικό hatchback DOLPHIN και το μεσαίο SUV SEAL U. Tο τελευταίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε Plug-In Ηybrid έκδοση (PHEV).

H BYD στην Ελλάδα

Τα στελέχη του Ομίλου Σφακιανάκη τόνισαν την απόφαση της εταιρείας να ενισχύει περαιτέρω το ρόλο της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. «Ο Όμιλος Σφακιανάκη, με 65 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης αυτοκινητιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Το εμπνευσμένο όραμα, η ξεκάθαρη στρατηγική, οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό μας, συντελούν στην επιτυχία του Ομίλου. Έχουμε την τιμή, να καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Σφακιανάκη τον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, τη BYD, και μαζί να οδηγήσουμε τις εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, Σταύρος Π. Τάκη.

Η BYD στην Ελλάδα

Aπό την πλευρά της BYD, o Μάικλ Σου, Managing Director της BYD Ευρώπης, καλωσόρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη στην οικογένεια της BYD: «Πρόκειται για το πρώτο εθνικό λανσάρισμα της BYD στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά, καθιστώντας τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Σφακιανάκη στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και μία αμοιβαία δέσμευση να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα με μια καινοτόμο και ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει πολλαπλές επιλογές κορυφαίας τεχνολογίας και εξοπλισμού. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πολύ υψηλού επιπέδου πωλήσεων και υπηρεσιών after sales στους Έλληνες καταναλωτές».

Η ΒΥD στην Ελλάδα

Το AΤΤΟ 3 είναι ένα μικρομεσαίο SUV, μήκους 4,45 μέτρων. Εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 60,48 kWh. Η μέγιστη αυτονομία σε μεικτό κύκλο είναι 420 χλμ. Η τιμή της βασικής έκδοσης Comfort είναι 37.990 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με την κρατική επιδότηση υποχωρεί κάτω από τις 30.000 ευρώ. Το SEAL είναι ένα τετράθυρο πολυτελές και σπορ sedan, με μήκος στα 4,8 μέτρα και μπαταρία 82,5 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 570 χλμ. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πισωκίνητη Design με 313 ίππους και την τετρακίνητη Excellence AWD με 530 ίππους. Οι τιμές αρχίζουν από τα 45.990 ευρώ για την Design (και εδώ οι τιμές υποχωρούν έως 8.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD βρίσκονται στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 57 και Αμαρυσίας Αρτέμιδος) και την Αθήνα (Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού). Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δουν από κοντά τα ηλεκτρικά BYD ATTO 3 και BYD SEAL, να τα οδηγήσουν και να τοποθετήσουν τις παραγγελίες τους άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ