Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Στο δρόμο προς μια κλιματικά ουδέτερη πόλη βαδίζει η Νέα Σμύρνη

Επενδυτικό σχέδιο για την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος έως το 2030 υπέβαλε ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Με τον τρόπο αυτό η Νέα Σμύρνη είναι ο τέταρτος από τους συνολικά εννέα Δήμους που έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό έργο EUCF (European City Facility) και στοχεύει στο να μετατραπεί σταδιακά σε μία κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Το επενδυτικό σχέδιο επικεντρώνεται:

  • Στην αύξηση της ενεργειακής ανθεκτικότητας και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τοπικό επίπεδο με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ σε τουλάχιστον πέντε σχολικά συγκροτήματα.
  • Στα 83 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και στον εξοπλισμό της πόλης με 45 ηλεκτρικά ποδήλατα.
  • Στην περαιτέρω αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με LED και αυτοματισμούς για τον έλεγχο της λειτουργίας του.

Τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με μία σειρά άλλων, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, όπως η ένταξη πράσινων και μπλε υποδομών με βιοκλιματική – οικολογική προσέγγιση και η ενίσχυση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου με κατάλληλες ανθεκτικές φυτεύσεις.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του Δήμου, τα μέτρα που περιέχονται στο επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις για την περαιτέρω ενεργειακή αναβάθμιση και των ιδιωτικών κτιρίων, αλλά και να ωθήσουν την Περιφέρεια Αττικής και την Κεντρική Διοίκηση να διαθέσουν περισσότερα κονδύλια για την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων και να παρακινήσουν τους πολίτες να συνεισφέρουν περισσότερο στην προσαρμογή και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης: Συγκροτήθηκε Δημοτική Επιτροπή Αθλητισμού

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ