Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Καταργούνται τα τροφεία στους Βρεφονηπιακούς – Επανακαθορισμός του τέλους για τα τραπεζοκαθίσματα

Την κατάργηση όλων των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανεξαρτήτων εισοδήματος, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Επίσης, αποφάσισε:

  • Τον καθορισμό εκ νέου ζωνών και τέλους χρήσης κατάληψης χώρου από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα. Καταστήματα σε περιοχές με χαμηλότερη εμπορική κίνηση θα πληρώνουν πλέον χαμηλότερα τέλη. Επιπλέον, ειδικά για όσους καταλαμβάνουν χώρο τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή και επί της Πλατείας Κοιμήσεως Θεοτόκου αποκλειστικά για το 2024 και όσο διαρκούν τα έργα, θα πληρώνουν το 50% της καθοριζόμενης τιμής της ζώνης.
  • Τον διπλασιασμό των Ανταποδοτικών Τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για τις μεγάλες επιχειρήσεις (supermarket, Tράπεζες, εκθεσιακούς χώρους, night clubs) που δημιουργούν και το μεγαλύτερο όγκο απορριμάτων στον Δήμο. Είσοδο των βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου airbnb) σε ειδικό συντελεστή για επιχειρήσεις και όχι πλέον στον χαμηλότερο οικιακό. Διατήρηση του οικιακού συντελεστή και της ειδικής μείωσης για τις ευπαθείς ομάδες.
  • Την τμηματική καταβολή του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων με ταυτόχρονη χορήγηση άδειας στον αιτούντα. Διευκολύνεται η καταβολή των τελών και η αδειοδότηση των αιτούντων, βελτιώνεται ο έλεγχος των οφειλών, χωρίς να φτάνουν οι επαγγελματίες σε αδιέξοδο με άμεσες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους βγαίνει η δημοτική Αρχή της πόλης

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ