Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Βρίσκουν στέγη οι «Δεσμώτες του Φαλήρου»

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην μόνιμη τακτοποίησή τους και έκθεσής τους βρίσκονται οι γνωστοί «Δεσμώτες του Φαλήρου», που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφής το 2016, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδόχου για την κατασκευή του μουσειακού πλαισίου εντός του οποίου θα τοποθετηθούν.

Πρόκειται για τους 78 ανθρώπινους σκελετούς, ηλικίας σχεδόν τριών χιλιάδων ετών που βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους αλυσοδεμένοι κατά ομάδες

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η τεχνική εταιρεία ΜΤ ΑΤΕ, η οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να κατακυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την προμελέτη του έργου, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2025, το μουσειακό κέλυφος θα αποτελείται από υπόγειο χώρο περίπου 450 τ.μ. για την προστασία του σκελετικού υλικού, και ενός επίγειου χώρου, έκτασης περίπου 425 τ.μ., που θα φιλοξενεί το εποπτικό υλικό, τις υποδομές λειτουργίας και τους χώρους εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Το έργο επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ωστόσο εντάχθηκε τελικά στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό περίπου 6.500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Στις 21 Απριλίου ο 15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στον Φαληρικό Όρμο

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ