Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Επέκταση προγράμματος δωρεάν εξετάσεων Ψηφιακής Μαστογραφίας στην πόλη

Την επέκταση του προγράμματος δωρεάν Ψηφιακής Μαστογραφίας σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποφάσισε ο Δήμος Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με την κα Νίκου Βασιλική 10:00π.μ – 12:00μ.μ κάθε Τρίτη & Πέμπτη στο τηλέφωνο 210 9970055 ή στο vnikou@ilioupoli.gr

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Υγείας κ. Παύλο Λαμπρόπουλο και την εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Υγείας και τα Κοινωνικά Ιατρεία κα Μαριάννα Κοντονίκα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διαφύλαξη του πρώτιστου αγαθού της Υγείας των πολιτών και γι’ αυτό έχουν ληφθεί μία σειρά μέτρων στα πλαίσια του Σχεδίου Προάσπισης της Υγείας όπως είναι:

Προάσπισης της Υγείας όπως είναι τα παρακάτω:

⌲ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και στελέχωση με Ιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων έως τέλη Μαΐου 2024.

⌲ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ για θέματα υγείας με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων κάθε μήνα με θέματα που αφορούν τις 10 πρώτες αιτίες θανάτου σήμερα, όπως είναι ο Καρκίνος του Μαστού, του Προστάτη, του Παχέος εντέρου, του Πνεύμονα, Καρδιοαγγειακές ασθένειες, Ατυχήματα, Αναπνευστικά προβλήματα, Σακχαρώδης Διαβήτης.

⌲ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του Μαθητικού πληθυσμού σε σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης στο πλαίσιο προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας με δράσεις, όπως είναι η Αγωγή Στοματικής Υγείας«Δόντια Γερά – Στοματική Υγεία για Παιδιά», «Στοματική Υγεία και Διατροφή», Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Τεχνολογία – -Διαδίκτυο και Εφηβεία

⌲ ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την ΠΡΟΛΗΨΗ και διαχείριση της χρήσης καπνού για όλους και ειδικά τους μαθητές. Το σύνθημά μας: “ανασαίνω ελεύθερα παντού καθαρό αέρα”.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να αγκαλιάσετε τις παραπάνω δράσεις και να φροντίσετε την Υγεία σας, γιατί μία πόλη δεν μπορεί να είναι Υγιής, εάν οι δημότες της δεν είναι υγιείς.

Διαβάστε επίσης: Δράσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ