Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Δράσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος σε συνεργασία με την συνεργάτιδα του σε ζητήματα μέριμνας και προστασίας των Αδέσποτων ζώων, Κλειώ Λουλακάκη, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου δράσης, που περιλαμβάνει εκτεταμένες στειρώσεις αδέσποτων, φροντίδα, περισυλλογή ζώων που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ήδη από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής σε 150 στειρώσεις περίπου, 70 νοσηλείες στα 4 συμβεβλημένα κτηνιατρεία του δήμου, λόγω ασθένειας ζώων ή μετά από τροχαία ατυχήματα, σε πράξεις απεγκλωβισμού γατών, όπως και σε λήψη μέτρων πρόληψης για ζώα που μένουν χωρίς κηδεμόνα λόγω απώλειάς τους.

Επίσης, ο Δήμος Ηλιούπολης φρόντισε να αποστείλει 150 κιλά σκυλοτροφή στο Δήμο Ξάνθης, όπου παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα με τα αδέσποτα της περιοχής.

Οι δημότες και κάτοικοι της πόλης μπορούν να καλούν για έκτακτα περιστατικά στο 15377 για να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Ο αριθμός 15377 βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής στο γραφείο Δημάρχου με την σύσταση ειδικής ομάδας, προκειμένου να υπάρχει επαυξημένη μέριμνα για φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη η συμμετοχή στους Σχολικούς Αγώνες των Γυμνασίων της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ