Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο ελληνικός πολιτισμός

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 

O Πολιτισμός που παράγει Πνεύμα ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων η ανυπέρβλητη και αιώνια δύναμη των Ελλήνων. Γι’ αυτό οι Έλληνες απεχθάνονταν την βαρβαρότητα που παράγει μόνο πλούτο, ασύδοτη, απύθμενη, αχαλίνωτη, αστείρευτη πλεονεξία και απληστία, αλλά και θανάσιμο μίσος.

Οι αναμνήσεις δεν είναι μόνο για το παρελθόν, καθορίζουν και το μέλλον. Τα συναισθήματα είναι φευγαλέα, ενώ οι συγκινήσεις μένουν βαθιά. Η αλήθεια πρέπει όμως να λέγεται, για να ακούγεται.

Οι άνθρωποι δυστυχώς είναι όμηροι μιας κοινωνίας της βαρβαρότητας, της σιωπής, αδιαφορίας, ωχαδερφισμού και της βίας των βολεμένων. Εν κατακλείδι, για ό,τι βλέπεις και υπάρχει, δεν υπάρχει εξήγηση!

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας. Κουβαλάει την Ψυχή του Λαού μας, όλη την Ιστορία και την ευγένειά του. Εκείνος που δεν καταλαβαίνει την σιωπή σου, δεν καταλαβαίνει ούτε την γλώσσα σου».

*Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης όπου διέμενε επί πολλά χρόνια και από εκεί ταξίδευε και γνώρισε συνειδητά πολλές χώρες της Ευρώπης. Διετέλεσε επί 5 έτη υπάλληλος του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας εις την Βόννη, και εν συνεχεία επέστρεψε και σπούδασε Ιστορία, Πολιτιστική Κληρονομιά και Αρχαιολογία εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετία Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ